Így álltak ki a hírességek Ellen Page mellett a bejelentése után

2020. december 03.
A Juno és Az Esernyő Akadémia sztárja, Ellen Page transzneműként coming outolt, Elliot Page-ként határozva meg magát. A hírességek támogató üzenetei pedig elárasztották a közösségi oldalakat.

2014-ben vallott nyíltan Ellen Page arról, hogy meleg. Most közösségi oldalán tette közzé azt a levelet, amelyben transzneműségéről ír, a he/him angol férfi névmást és a they/them névmást is használva magára. 

hiressegek-juno-ellen-page-elliot-transznemu

„Szerencsésnek érzem magam, hogy ezt megírhatom. Hogy itt lehetek. Hogy elérkeztem ebbe a szakaszba az életemben. Hihetetlenül hálás vagyok azoknak a csodálatos embereknek, akik támogattak ezen az úton. Nem tudom kifejezni, milyen elképesztő érzés, hogy végre szeretem azt, aki vagyok –elegendő ahhoz, hogy a valódi énemként folytassam” – írta Page közösségi oldalán, hozzátéve, hogy végtelen sok inspirációt kapott a transznemű közösségtől, és tiszteletét fejezi ki a legalább negyven transznemű ember felé, akik azért vesztették életüket 2020-ban, mert transzneműnek születtek. 

Rengeteg híresség fejezte ki támogatását a közösségi oldalakon – a már Elliot Page nevet viselő – híresség felé, miután közzétette nyilatkozatát.

Anna Kendrick megosztotta Page üzenetét, hozzátéve, hogy micsoda bátorság kellett egy ilyen nyilatkozathoz a jelenlegi sötét időszakban. „Elliot Page szavai csodálatosak és sokatmondók, és mindig arra emlékeztetnek, hogy mindannyian lehetünk bátrak és örömtelinek, még akkor is, ha a dolgok félelmetesek. És egy ilyen évben, mint az idei, egy ilyen emlékeztető valódi ajándék” – írta a színésznő. 

Mia Farrow is válaszolt a Twitteren Page-nek: „Minden áldást, és boldogságot kívánok az új kalandod kezdetén, drága Elliot! Csodálatos!”

Az Oscar-díjas Patricia Arquett szintén támogatásáról és szeretetéről biztosította Elliot Page-et, Alyssa Milano pedig nemes egyszerűséggel megköszönte bátor kiállását. Natasha Lyonne, Kat Dennings és Olivia Munn szívecske emojikkal válaszolt Page bejelentésére

A Netflixen futó Az Esernyő Akadémia Twitter-oldalán szintén reagáltak a műsor készítői Page hírére: „Büszkék vagyunk a szuperhősünkre. Szeretünk, Elliot!”

Page Instagram-oldalán is folyamatosan gyűlnek a támogató kommentek, Miley Cyrus, Ruby Rose, Anna Paquin és Kate Mara is kifejezte már csodálatát a színész felé. „Elliot a király” – írta például Miley Cyrus.

Olvastad már?

Forrás: Insider
Fotó: Getty Images