Chrissy Teigen és más hírességek, akik józanul vágtak bele 2021-be

2021. január 09.
Csupán egy hónappal azelőtt vágott bele az alkoholmentes életbe Chrissy Teigen, hogy a 2020-as év végét jelző harangok megszólaltak volna. Ám nem a modell az egyetlen olyan híresség, aki pezsgő helyett alkoholmentes itallal koccintott az újév örömére. Többen is nyíltan vállalták közösségi oldalukon, hogy hosszabb-rövidebb ideje tart absztinenciájuk.

„Fahéjas csigákat készítek, és józanul várom az újév fényeit” – írta Chrissy Teigen közösségi oldalán. A modell azt is elárulta, hogy egy könyv (Quit Like a Woman: The Radical Choice to Not Drink in a Culture Obsessed with Alcohol, ami annyit tesz, hogy Lépj ki, mint egy nő: a józanság radikális választása egy alkoholimádó kultúrában) motiválta arra, hogy a józanság útjára lépjen.

chrissy-teigen-sztar-jozansag-alkohol

Chrissy Teigen korábban már egy interjúban is beszélt az alkoholhoz fűződő egészségtelen viszonyáról: „Kijelenthetjük, hogy túl sokat ittam. Mindig egy pohár borral ültem, miközben a hajamat és a sminkemet csinálták. Megittam még egy pohárral a díjátadó előtt. Aztán még néhánnyal utána. Aztán rosszul éreztem magam, hogy seggfejként viselkedtem olyan emberek előtt, akiket igazán tisztelek. Semmi sem hasonlítható ehhez az érzéshez. Szörnyen éreztem magam – mondta a modell. – Mindig azt gondoltam, hogy túl gyenge vagyok ahhoz, hogy teljesen józan legyek. De most sikerült. Megjavítottam magam.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen)

Sir Anthony Hopkins 45 éve absztinens

A legendás színész megható videóban kívánt boldogabb újévet, elmesélve saját történetét is, ami ahhoz vezetett, hogy 45 éve nem ivott egy korty alkoholt sem. „Egy nap felébredtem, és tudtam, ha így folytatom az ivást, belehalok” – mondta a Twitterre feltöltött videóban Sir Anthony Hopkins, aki reméli, hogy az ő története után máshogy látják majd az emberek az újévi fogadalmaikat. „Ez a döntés erőt adott ahhoz, hogy elhiggyem, a kihívásokon és a nehéz helyzeteken mindig felül lehet kerekedni.”

Lena Dunham is józanul ünnepelt

Lena Dunham író, színész is arról posztolt közösségi oldalán, hogy józanul ünnepelte New Yorkban 2020 végét. „Utálom a szilvesztereket, különösen józanul” – írta Dunham, aki 2018-ban vallott nyíltan gyógyszerfüggőségéről. 2020 októberében döntött úgy, hogy józanul folytatja az életet, ami saját bevallása szerint „a lehető legjobb választás volt, amit valaha magamért tettem”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lena Dunham (@lenadunham)

„Megadta annak lehetőségét, hogy jelen legyek, és képes legyek fókuszálni, ami korábban, amikor drogokat és alkoholt használtam, nem volt, amikor szorongó gyerek voltam, mert a józanság arra kényszerít, hogy szembenézz a belső életeddel, hogyan vagy valójában programozva, és kényelmesen érezd magad így is” – mondta Lena Dunham.

Rumer Willis négy éve nem iszik

Bruce Willis és Demi Moore lánya szilveszter estén ünnepelte négyéves józanságát. „Annyira hálás vagyok, hogy magamat választottam bármilyen olyan szerrel szemben, ami kizökkent és megfoszt önmagadtól. Különösen az elmúlt évre vagyok büszke, amikor annyi minden történt, nemcsak velem, hanem az egész világgal” – írta közösségi oldalán Rumer Willis. 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rumer Willis (@rumerwillis)

2017-ben a People magazinnak azt nyilatkozta Willis, hogy egy száraz január után döntött úgy, hogy így folytatja. „Nem mondanám, hogy függőségi problémám lett volna a szó szoros értelmében” – tette hozzá Rumer Willis. 

Olvastad már?

Forrás: Insider
Fotó: Getty Images