Lady Gaga le akar szokni az alkoholról

2020. május 27.
Lady Gaga elhatározta, hogy megpróbál absztinens maradni. Az énekesnő akkor döntött úgy, hogy leszámol az alkohollal, amikor legújabb albumán dolgozott.

„Flörtölök az absztinencia gondolatával. Még nem vagyok ott, de miközben a legújabb albumomon dolgoztam, felmerült bennem a gondolat” – mondta Lady Gaga, aki azt is elárulta a rádiós interjúban, hogy fájdalmai miatt jutott arra a döntésre, hogy jót tenne, ha leszámolna az alkohollal. A 34 éves énekesnő Chromatica című albuma májusban jelent meg.

„A gyógyulási folyamat része, hogy felismertem: sajnálhatom magam, és folytathatom az ivást, vagy boldog leszek, hogy még mindig életben vagyok, és elég jól érzem magam. Ahogy elég jó vagyok. Tökéletesen tökéletlen” – mondta Lady Gaga.

Azt még nem tudja az énekesnő, hogy az alkoholt egyszer s mindenkorra képes lesz-e száműzni az életéből, ám van már tapasztalata és sikerélménye, ami a leszokást illeti. „Abbahagytam a dohányzást. Teljesen, és soha többé. Nagyon nehéz a leszokás. A legutóbbi lemezfelvételemet végigdohányoztam. És amikor végeztünk, abbahagytam. Ez volt a legbizarrabb, legszebb dolog, ami csak történt velem. Ez a zene meggyógyított.”

Olvastad már?

Ezért reméli Lady Gaga, hogy az új albuma másokra is ilyen hatással lesz. Ám az énekesnő úgy véli, nem csak a zene volt jó hatással rá. „Ez nem csak a zenéről szól. A kultúráról. Ez arról szól, hogyan csinálok valamit. Hogyan illek bele a képbe? Mit jelent nekem ez a munka? Ha az emberek szeretik a zenémet, az remek. Ha nem, akkor is nagyon remélem, hogy a fiatal női előadók vagy minden fiatal előadó – nemtől, identitástól függetlenül – tudja majd, hogy értük dolgozom és szeretem őket.”

Pont ezért beszél nyíltan a betegségéről és lelki problémáiról is, beleértve a múltbeli mazochisztikus problémáit is. „Megbocsátottam magamnak. Mindenért, amiért korábban büntettem magam. Nyíltan beszéltem arról, hogy vagdostam magam, és a mazochisztikus hajlamaimról is, amelyek nem egészségesek. Mindez azért volt, hogy kifejezzem a szégyent. Hogy nem érzem elégnek magam. Ám ezek nem jó módszerek. Csak még rosszabbul érzi magát az ember tőle, amitől úgy gondolja, megérdemli a fájdalmat, és nem érdemli meg, hogy jó dolgok történjenek vele. Nem érdemli meg a boldogságot – magyarázta Lady Gaga, milyen démonokkal küzdött. – Megbocsátottam magamnak, mert úgy döntöttem, hogy ember vagyok. És ettől jobban érzem magam.”

Olvass tovább!

Forrás: ET Online
Fotó: Getty Images