Keira Knightley nem forgat többé szexjelenetet férfi rendezővel

2021. január 25.
A színésznő nem szeretne többé a férfi tekintetnek kedvezni.

Keira Knightley-t eddigi karrierje alatt többször is láthattuk már intim helyzetekben a filmvásznon – például a Vágy és vezeklés vagy a Colette című filmekben –, ám a színésznő szerint mostanra egészen megváltozott a hozzáállása a szexjelenetek forgatásához. Minderről a minap a Chanel Connects című podcast vendégeként beszélt, ahol a többi között azt is elmondta, hogy a jövőben nem szeretne többé olyan szexjelenetben szerepelni, amit férfi rendez.

„Nem szándékozom abszolút lemondani a szexjelenetek forgatásáról, csak férfi rendezőkkel nem akarok többé. Ez részben hiúság kérdése, másrészt a férfi tekintet miatt. De egy anyaságról vagy a testünk elfogadásáról szóló történetet sem tudnék férfi rendező mellett megcsinálni. És soha többé nem akarok olyan borzalmas szexjelenetekben szerepelni, amiben mindenki felajzva hörög. Nagyon kényelmetlenül érzem magam, amikor megpróbálom kiszolgálni a férfi tekintetet.”

A férfi tekintet a nők és a világ ábrázolása a képzőművészetben és az irodalomban olyan férfias heteroszexuális perspektívából, amely a nőket szexuális tárgyként jeleníti meg a heteroszexuális férfi néző örömére.

Keira Knightley-nak néhány hónappal ezelőtt már volt egy hasonló bejelentése, akkor a Financial Times-nak adott interjújában azt nyilatkozta, hogy ezentúl minden filmjét csak azzal a kikötéssel vállalja, ha a szerződésébe beleírják, hogy nem kell meztelen jelenetben játszania, ő választhatja ki a testdublőrét és teljes beleszólása van a szexjelenetek forgatásába.

„Mindig kényelmesen éreztem magam az ilyen jelenetekben, amikor fiatalabb voltam. Sosem tettem olyat, ami rossz érzéseket keltett volna bennem. Tényleg boldog vagyok a testemben. Fantasztikusan teszi a dolgát. Ugyanakkor nem akarok már egy egész stáb előtt meztelenül állni” – magyarázta akkor a döntését.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!