Vérig sértették az Oscar-jelölt színésznőt

2021. február 01.
Egy durva kritika annyira megbántotta Carey Mulligant, hogy már a The New York Timesnak is panaszkodott róla.

Nagyon kellemetlenül érintette Carey Mulligant, hogy a világ egyik legtekintélyesebb filmes lapjában, a Varietyben negatívan írt róla a kritikus. Az Ígéretes fiatal nő című produkcióról van szó, amelyben az Oscar-jelölt Mulligan (Egy lányról) olyan karaktert alakít, aki bosszút áll azokon a férfiakon, akik szexuális tárgynak tekintik a nőket. Dennis Harvey azt találta írni, hogy a színésznő nem elég dögös a szerephez, és szemlátomást rossz passzban tolja végig a filmet, ellenben a darab producere, a kétszeres Oscar-jelölt Margot Robbie – aki önhibáján kívül gyakran játszik szőke bombázókat – tökéletes lett volna a feladatra.

Carey-Mulligan-Igeretes-Fiatal-Lany-Variety-sertes
Mulligan a The New York Timesnak azt nyilatkozta, rettentően berágott a kritikán – amelynek szerzője egyébként rendkívül jónak tartja a filmet –, és olyan tartós trauma áldozata lett, hogy a megjelenése óta kívülről tudja majdnem a teljes szöveget.
A Variety szerkesztősége erre úgy megszeppent, hogy az oldal tetején, vastag betűs feliratban kértek ünnepélyes elnézést a színésznőtől. Mulligan le is higgadt, amiben persze az is szerepet játszhat, hogy a filmnek köszönhetően Oscar-esélyesként tartják számon, és a kritikusok ódákat zengenek alakításáról. Az Ígéretes fiatal nő hazai bemutatója egyébként 2021. március 18-án várható.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!