Will Smith: „Még soha nem találkoztam olyan rasszista emberrel, aki okos lett volna”

2021. március 05.
„Életem során öt-hat alkalommal illettek az N betűs szóval” – mondta az 52 éves színész, aki nyíltan beszélt a társadalmat átszövő rasszizmusról.

„A lelki egészségem szempontjából sokkal fontosabb, hogy okos ember soha nem mondta rám az N betűs szót – mutatott rá Will Smith. – Soha nem láttam semmi olyat, amikor egy rasszista ember szemébe néztem, amit intellktusnak nevezünk.”

will-smith-rasszizmus

A színész akkor tapasztalta meg igazán, mit jelent a rendszerszintű rasszizmus, amikor elindult hollywoodi karrierje. „Hamar felfedeztem a különbséget semmibe vétel és gonoszság között – mondta Smith. – Egy tőről fakadnak, az biztos, ám semmibe venni lehet szofisztikált módon, a gonoszság viszont sokkal összetettebb probléma. És szerencsére sokkal gyakoribb, hogy semmibe vesznek, mint amikor gonoszak velem. A tanulás és a körülöttünk lévő világ megértése megsemmisítheti a rasszizmus sokkal veszélyesebb aspektusait, amelyek sajnálatos módon az országunk minden szintjét átszövik.”

Will Smith politikai ambícióiról is beszélt. „Van véleményem. Optimista vagyok, reménykedem és hiszek abban, hogy az emberek megérthetik egymást, hiszek abban, hogy lehet harmónia. Kiveszem ennek megteremtéséből a részem, legyen szó művészetről vagy a politikai színtérről.”

Forrás: Page Six Fotó: Getty Images

Olvastad már?