Leonardo DiCaprio 43 millió dollárt ajánlott fel a Galápagos-szigetek helyreállítására

2021. május 19.
A színésznek köztudottan szívügye a környezetvédelem. Leonardo DiCaprio ezúttal ahhoz járult hozzá a több mint 12 milliárd forintnak megfelelő összeggel, hogy ismét a régi legyen a Galápagos-szigetek vadvilága.

A színész környezetvédelmi szervezete, a Re:wild ezúttal a Galápagos-szigetek helyreállítási programját segíti. A Leonardo DiCaprio által is támogatott program célja, hogy segítsenek a veszélyeztetett fajok túlélésében, és megvédjék, helyreállítsák az eredeti vadvilágot. A tervek szerint az alap hozzájárul a Floreana-sziget visszavadításához, és visszatelepítenek 13 olyan fajt, mely őshonos volt a szigeten, ám mára innen kipusztult. A projekt végén például ismét él majd a szigeten az a Floreana-szigeti csúfolórigó, melyet maga Charles Darwin írt le először. 

leonardo-dicaprio-galapagos-kornyezetvedelem

Leonardo DiCaprio a közösségi oldalain jelentette be, hogy csapatával beszáll a Galápagos-szigetek vadvilágának helyreálltásába. „A Föld megmaradt vadvilágának több mint fele eltűnhet az elkövetkező néhány évtizedben, ha nem teszünk valamit. Ez az, amiért nagyon izgatott vagyok, hogy bejelenthetem, a Re:wild segít megvédeni, ami még érintetlen, és helyreállítani, ami még megmarad” – írta Twitterén DiCaprio. 

„A Re:wild 43 millió dollárral járul hozzá a Galápagos-szigetek vadvilágának helyreállításához, hogy visszatérjen a galápagosi rózsaszínű szárazföldi iguána, a galápagosi óriásteknős és a Floreana-szigeti csúfolórigó a kihalás széléről, és lehetővé tegyük, hogy Galápagos népe a vadvilággal együtt növekedjen.”

Leonardo DiCaprio nem először szólal fel a környezet védelmében. 2014-ben az ENSZ-t is felszólította a klímaváltozás megállítására, 2016-ban pedig dokumentumfilmet is készített a klímavédelemről Özönvíz előtt címmel.

Forrás: Independent Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!