Ezek a sztárok nem a valódi nevükkel lettek híresek

2021. június 17.
Sok sztár megváltoztatja a nevét, amikor elindul a híressé válás útján, ennek pedig különböző okai is lehetnek: van, aki azért, hogy könnyebben meg lehessen jegyezni, másoknak csak szimplán túl bonyolult és hosszú a születési neve.

iggy-azalea-szingli-anya

Iggy Azalea évekig hordott egy medált, amibe a kutyája neve volt belegravírozva, és amiről mindig mindenki megkérdezte, hogy az ő neve-e. Ezért döntött végül úgy, hogy a kutyája nevét veszi fel rapperként. Eredetileg Amethyst Amelia Kellynek hívják.

lizzo-sziren-enek-tiktok

Lizzo nagy Jay-Z-rajongó lehetett, a művésznevét ugyanis a rapper Izzo című száma inspirálta. Az énekesnőt egyébként Melissa Viviane Jeffersonnak hívják.

A Halsey név egyrészt a keresztneve, az Ashley anagrammája, de a névválasztásával még egy brooklyni utca előtt is tisztelegni szeretett volna. A sztárt eredetileg Ashley Nicolette Frangipane-ként anyakönyvezték.

reese-witherspoon-koktel-alma

Reese Witherspoont eredetileg Laura Jeanne Reese Witherspoonnak hívják, és a Reese valójában nem is keresztnév, hanem az édesanyja lánykori neve. A karrierje elején azonban a színésznő hivatalosan is felvette keresztnévként, és azóta mindenki így ismeri őt.

emma-stone-gyerek-szules

Emma Stone-t eredetileg Emily Jean Stone-nak hívják, ez a név azonban már foglalt volt, amikor színészkedni kezdett. Az Emma nevet a színésznő kedvenc együttese, a Spice Girls, egészen pontosan annak egyik tagja, Emma Bunton inspirálta.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!