5 híres rivalizáló testvérpár

2021. július 27.
A híres testvérpárok között is akadnak szép számmal olyanok, akik enyhén szólva sincsenek jó viszonyban egymással. Vannak, akik között a bíróság tett igazságot, míg mások civakodása tettlegességig fajult.

Az egykék nem is sejtik, hányszor irigylik őket azok, akiknek inkább viharos a kapcsolatuk a testvérükkel. A hírességek között is szép számmal találunk olyan testvérpárokat, akik nem mindig találják meg egymással a közös hangot.

5 híres rivalizáló testvérpár

1) Kim és Kourtney Kardashian

Kim és Khloe Kardashian hosszú időn át kritizálták testvérüket, Kourtney-t, amiért más fontossági sorrendet állított fel, mint ők: Kourtney kevésbé volt nyitott a filmforgatásokra, és közös műsoruk, a Keeping Up With The Kardashians sem volt számára annyira lényeges. Az egyik epizód felvételén a dúsgazdag Kim ki is emelte, hogy ő és Khloe mennyivel többet tesznek bele a munkába, míg Kourtney-ről ugyanez nem mondható el. A kritizált lánytestvér annyira felhúzta magát, hogy fizikailag bántalmazta Kimet, akit persze nem kellett félteni. Bár utólag azt nyilatkozták, hogy nem tartják jó megoldásnak, hogy agresszívan rendezzék a konfliktusokat, abban a helyzetben mégsem tudtak uralkodni az indulataikon. Mostanra úgy tűnik, valamelyest helyreállt a családi béke, ebben azonban szerepe lehet annak is, hogy családi show 20., és egyben utolsó évadát forgatják.

5 híres rivalizáló testvérpár

2) Vilmos és Harry herceg

A testvérek esetében szinte kőbe vésett szabály, hogy az elsőszülött sok mindenben a kisebbik előtt jár, az angol királyi családban pedig ez még a királlyá válásra is igaz. Marica Moody könyvében sok különös részletet osztott meg Diana hercegnő és Károly herceg gyermekeiről: kiderült például, hogy Harry egyáltalán nem csinál ügyet abból, hogy Vilmos elsőszülöttként több figyelmet kapott nála, vagy hogy kisebb korukban ő bizonyult a magasabbnak és az erősebbnek. Harryt mindez nem érdekli, sőt, mintha kifejezetten örülne annak, hogy nagyobb szabadságot élvez a bátyjánál. Már 6 évesen azt mondta Vilmosnak: „te király leszel, én meg nem, így azt csinálhatok, amit csak akarok!” A két herceg rivalizálása mára sokat szelídült, feleségeik, Katalin hercegné és Meghan Markle azonban még mindig van, hogy csatázgatnak egymással. A márciusban Oprah-nak adott interjújában Harry úgy fogalmazott, hogy Vilmossal való kapcsolata is hozzájárult ahhoz, hogy Meghannal függetlenedni kívántak az angol kirlályi családtól.

5 híres rivalizáló testvérpár

3) Adolf és Rudolf Dassler

A német cipőkészítő testvérpár viaskodása nemcsak kettejük közé vert éket, hanem a várost is megosztotta, ahol dolgoztak. Adolf és Rudolf 1920-ban kezdett közös vállalkozásba, ám egy félreértett megjegyzés mindent romba döntött. A II. világháború alatt, egy légitámadás alkalmával Adolf és családja még épp időben ért oda arra a búvóhelyre, ahol Rudolf már biztonságban volt a szeretteivel. Amikor Adolf meglátta a testvére családját, azt mondta: „Már megint itt vannak ezek a szemetek!” – ezt ő a bombázórepülőkre értette, Rudolf azonban magára vette. A tévedésből szerzett lelki sérülés annyira mélyen érintette, hogy képtelen volt együtt dolgozni a fivérével. Akkori sportmárkájuk különvált, Adi Dassler megalapította az Adidast, Rudi pedig a Puma útját kezdte egyengetni. A vihar ezután sem csitult el, innentől kezdve üzleti téren is komoly verseny kezdődött közöttük.

5 híres rivalizáló testvérpár

4) Liam és Noel Gallagher

A világhírű Oasis együttes alapító tagjainak 2009-ben mérgesedett el a viszonya, amikor Noel azzal vádolta meg a testvérét, hogy azért nem állt színpadra egy párizsi lemezbemutató koncerten, mert másnapos volt. Liam és Noel az öltözőben kaptak össze, és annyira belemlegedtek a vitába, hogy Liam elviharzott a helyszínről, mit sem törődve azzal, hogy zenekarának koncerteznie kellett volna. Az összezördülés után nem sokkal Liam a rajongókkal is tudatta a hírt: „Némi szomorúsággal, de óriási megkönnyebbüléssel közlöm, hogy ma este elhagytam az Oasis együttest! Az emberek majd azt írnak és mondanak amit akarnak, de én egy napot sem tudok tovább együtt dolgozni Liammel!” A másnaposság vádját teljes mértékben elutasította, 2011-ben bíróság elé is álltak az ügy miatt. Itt Liam Noelt hibáztatta az Oasis felbomlásáért, és továbbra is kitartott amellett, hogy nem alkoholfogyasztás, hanem gégegyulladás miatt nem tudott részt venni a párizsi koncerten. Kapcsolatukat azóta sem sikerült rendezni, mindketten szólókarrierbe kezdtek. Amikor a békülésről és az Oasis visszatéréséről kérdezték a The Guardian újságírói, Noel azt válaszolta, hogy teljesen elképzelhetetlennek tartja, hogy erre egy napon sor kerül, hacsak nem nélküle áll össze újra a banda. „Igaz, úgy fabatkát sem érne”  tette hozzá lényegretörően.

5 híres rivalizáló testvérpár

5) Serena és Venus Williams

A teniszező lányok szerencsére maximum a sportpályán verik meg egymást, a versengés azonban az ő mindennapjaikat is átszövi. Mindketten nagyon elszántak és éhesek a sikerre, arra azonban a rivalizálás ellenére is mindig gondosan ügyeltek, hogy ne bántsák meg egymást. Többször is nyilatkoztak arról, hogy nagyon szeretik és tisztelik egymást, ezért nem is hagyják, hogy a versengés közéjük álljon. Serena, akinek kislánya is teniszezik, azt mesélte, hogy nem szeret Venus ellen játszani: „Ha én nyerek Venus ellen, nem vagyok igazán boldog, ha viszont ő bizonyul jobbnak, akkor sem vagyok boldog!” Venus is kifejtette, hogy mindketten a nyerésre hajtanak, és nem szeretnek egymás ellen játszani, mert túlzottan felnéznek egymásra, így pedig nem egyszerű győzelmet aratni.

Forrás: Via Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?