Ezek voltak Meghan és Harry legsokkolóbb kijelentései az Oprah-interjúban

2021. március 08.
Végre eljött a nap, amire – a brit királyi család kivételével – mindenki várt: leadták Oprah Winfrey 90 perces mélyinterjúját Meghan Markle-lel és Harry herceggel. A következőkben a legmegdöbbentőbb részleteket hoztuk el a beszélgetésből.

Harry és Meghan három nappal a nyilvános ceremónia előtt titokban összeházasodtak

„A világnak a látványosság kellett, de mi szerettünk volna egy sokkal bensőségesebb esküvőt” – mesélte a hercegné. A titkos menyegzőre a pár angliai otthonának hátsó kertjében került sor, ahol a canterburyi érsek adta őket össze.

harry-herceg-meghan-markle

Meghan tagadta, hogy Katalint megríkatta – sőt azt mondta, hogy pont az ellenkezője történt

Múlt héten a brit sajtó támadásba lendült, és megpróbálták még az Oprah interjú előtt bemocskolni Meghant, hogy így hiteltelenítsék a mondandóját. A többi között azzal is megvádolták, hogy zaklatta a palota alkalmazottait és kibírhatatlan természete miatt még Katalin hercegné is sírva fakadt. A vádakra reagálva Meghan elmondta, hogy pont fordítva történt. „Fordítva történt, és nem azért mondom el ezt, hogy bárkit is becsméreljek, hiszen az esküvő hete mindenkinek nehéz volt, Katalin pedig ideges volt valami miatt. A koszorúslányok ruhájával kapcsolatban volt köztünk probléma, az eset után pedig Katalin bocsánatot kért, és én elfogadtam.”

Ezt olvastad már?

A sajtó kettős mércét alkalmazott vele és Katalinnak szemben

„Úgy akartak beállítani minket, hogy ő a hős én pedig a gonosz ebben a történetben.”

A palota előre leszögezte, hogy Archie-ból nem lesz herceg

Harryék szerették volna, ha fiuk kap valamilyen rangot, mert azzal együtt védelem is jár, de ez nem rajtuk múlt. „Nem mi döntünk erről” – mondta Meghan, és arról beszélt, hogyan változtatták meg a királyi protokollt csak azért, hogy Archie ne legyen herceg.

A királyi család tagjai már előre féltek, milyen bőrszínnel fog születni a kisfiú

Meghan azt nem mondta el, hogy a királyi család mely tagjai feszegették ezt a kérdést. „Ezt a beszélgetést soha nem fogom megosztani” – tette hozzá később Harry az interjúban.

Egy ponton Meghan az öngyilkosságon gondolkodott

Mint mondta, a királyi családon belüli élet elszigetelt és magányos, ahol az ember egyszerűen nem kap támogatást. Egy időben öngyilkos gondolatai is voltak, amit akkor Harrynek is elmondott. „Tudtam, hogy ha nem mondom el, akkor meg is teszem. Egyszerűen nem akartam többé élni.”

Kiderült Harry és Meghan második babájának a neme

A párnak ezúttal kislánya lesz, és mint mondták, nem terveznek több gyereket.

Harry végre elmondta, miért hagyták ott a palotát

A pár úgy érezte, hogy a királyi családtól nem kapnak sem megértést, sem támogatást, miközben a sajtó megállás nélkül támadta őket.

A királynőnek már korábban szóltak a függetlenedési szándékukról

„Nem titkoltuk a dolgot a nagymamám elől, túlságosan is tisztelem őt” – mesélte Harry, majd hozzátette, hogy a publikus bejelentés előtt többször beszélt a királynővel a dologról.

A királynővel jó a viszonyuk, Károllyal és Vilmossal már kevésbé

„Nagyon sok sérelem történt köztünk” – mondta Harry és azt is elmesélte, hogy az apja egy ideig nem is fogadta a hívásait. Arra a kérdésre, hogy milyen most a kapcsolata a testvérével, Vilmossal, csak annyit felelt, hogy űr tátong közöttük.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!