George Clooney-t és családját is érintették az észak-olasz árvizek

2021. július 30.
George Clooney és családja a Comói-tó partján álló villájukban töltötte vakációját, amikor lecsaptak Észak-Olaszországra a villámárvizekkel és földcsuszamlással járó hatalmas esők. A színész és családja jól vannak, a birtokuk nem sérült, így felajánlották segítségüket a helyieknek.

Köztudott, hogy imádja a Comói-tó partján álló 18. századi villáját George Clooney, aki gyakran tartózkodik az idilli Laglióban családjával. Számos hírességet, köztük például Barack Obama volt amerikai elnököt és családját is vendégül látta már itt. Nem úszta meg a természeti katasztrófát azonban ez a környék sem, több mint hatvan embert kellett kimenteni az áradásokból Laglióban és a tó partján álló más településeken, amikor az extrém időjárás elérte Olaszország északi részét. 

george-clooney-aradas

Három hatalmas fatörzset és sziklákat mosott le a közeli hegyoldalból az áradás közvetlenül George Clooney villája mellett, ám szerencsére sem a 60 éves színész, sem felesége, Amal Clooney, sem pedig a 4 éves gyermekeik nem sérültek meg, és a villájukban sem esett nagyobb kár. „Sokkal rosszabb a helyzet, mint amit bárki el tud képzelni. Cernobbióban voltunk, ott is elég szörnyű állapotok vannak, ám itt, Laglióban sokkal rosszabb – részletezte Clooney az áradás utáni viszonyokat. – Évekig tarthat, és dollármilliókba kerülhet, mire helyreállítják a kárt. Ez a város mindig itt volt, és itt is marad, megerősödik, és nyertesen áll fel a katasztrófa után. Igazodunk a helyzethez.”

Kész csoda

A polgármester katasztrófa sújtotta övezetnek nevezte a várost. „Három nap folyamatos esőzés után pokoli lett a helyzet, mindent elárasztott a víz, hatalmas mennyiségű sár zúdult le a hegyekből – részletezte a polgármester. – Négy házat rombolt le teljesen az áradás, a családokat átmeneti szállásra költöztettük. George Clooney és családja itt volt velünk, segítenek folyamatosan. Kész csoda, hogy az ő házuk nem sérült meg.”

George Clooney villájában 25 szoba van, kültéri mozi és úszómedence a hozzá tartozó birtokon kívül. A színész végiglátogatta a helyi üzlettulajdonosokat, hogy megtudja, mire van szükségük, és hogyan segíthet a kialakult helyzetben.

Forrás: New York Post Fotó: Getty Images

Olvass tovább!