Jamie Lee Curtis büszkén jelentette be, hogy lánya transznemű

2021. július 31.
A színésznő azt is örömmel osztotta meg a nyilvánossággal, hogy fiatalabb lánya, a 25 éves Ruby jövőre össze is házasodik párjával.

Két gyermeke van férjével, Christopher Guest forgatókönyvíróval Jamie Lee Curtisnek. A színészlegenda az AARP-nek adott interjújában beszélt róla, mennyire lenyűgözte és milyen büszke volt, ahogy a fiából lánya lett, akit ma már a Ruby nevet használja. Jamie Lee Curtis azt is leszögezte, hogy 25 éves lánya megengedte, hogy a nyilvánosság előtt is beszéljen transzneműségéről. Ruby számítógépes játékok programozójaként dolgozik, idén jegyezték el egymást a párjával, és jövőre tervezik az esküvőt. 

A 62 éves Jamie Lee Curtisnek lánya átalakulása segített, hogy a saját nemi identitással kapcsolatos hiedelmeivel is leszámoljon, és megértse, hogy az élet egy folyamatos átalakulás. „A régi beidegződések már nem működnek többé” – mondta a színésznő. 

jamie-lee-curtis-transznemu-gyerek

Curtis és Guest idősebb lánya, Annie 34 éves tánctanár, ő már hosszabb ideje házas. A nagyszülőséggel kapcsolatban a színésznő azt mondta, hogy egyelőre nincs unokája, de reméli, hogy lesz majd. 

A színésznőnek külön hely van a szívében a sérülékeny gyermekek számára, emiatt írt majdnem egy tucat gyermekkönyvet és támogat jelenleg is számos gyermekekkel kapcsolatos jótékonysági szervezetet. „Nincs nehezebb, mint gyermeknek lenni, és én magam is rengeteg válás eredménye vagyok – mondta Curtis. – Janet Leigh, az édesanyám, négyszer házasodott, Bob szintén négyszer, Tony Curtis, az apám, hatszor. Ezen nem tudok változtatni, de úgy gondolom, emiatt is éreztem magam mindig sebezhető, sérülékeny gyereknek.”

Curtis jelenleg is számos produkción dolgozik, ám külön kiemelte az igaz történeten alapuló filmet, mely Sara Cunninghamről, egy anyáról szól, aki ingyen anyai ölelést kínál az LMBTQ-embereknek. „Amióta a Facebookon láttam egy posztot Cunninghamről, akinek van egy meleg fia, hogyan lesz anyja helyett anyja az azonos nemű párnak az esküvőjük napján, azonnal megvásároltam az életrajzának megfilmesítési jogait” – mondta Curtis.

Forrás: The Huffington Post Fotó: Getty Images

Olvass tovább!