Elliot Page több munkát kap, mióta transzneműként coming outolt

2021. március 20.
A színész arról is nyíltan vallott, milyen nehéz volt számára a női szerepek megformálása, miközben nemi identitásával küzdött.

A Time-nak adott interjújában beszélt arról Elliot Page, hogy sokkal több ajánlatot kap színészi, rendezői és produceri feladatokra, mióta nyilvánosságra hozta, hogy transznemű.

elliot-page-transznemu-hollywood-munka

„Nem ismertem korábban magam – mondta Elliot Page, amikor a transzneműségének felvállalása előtti karrierjéről beszélt. – Hosszú ideig nem tudtam megnézni magamat a fényképeken sem.” Ám a Juno és az Eredet színésze saját bevallása szerint sokkal több ajánlatot kap, mióta coming outolt. Ezek között vannak olyanok, amelyek a transzneműséggel kapcsolatosak, ám sok fiúszerep is van közöttük.

Elliot Page jelenleg is játszik a Netflix Az Esernyő Akadémia című drámasorozatában, és nagyon örül az új kihívásoknak, különösen azok után, hogy többször is közel állt ahhoz, hogy hátat fordítson Hollywoodnak. „Ismét érdekel a színészet. Most, hogy végre teljesen az vagyok, aki valójában vagyok, ebben a testben – mondta Page. – Nem számítanak a nehézségek és kihívások egy ilyen pillanatban, semmi sem ronthatja el az érzést.”

2014-ben coming outolt melegként Elliot Page, 2020 decemberében pedig egy szívhez szóló posztban nyilvánosságra hozta közösségi oldalán, hogy transznemű. Vallomását követően számos híresség, köztük az X-Men-beli kollégája, Sir Ian McKellen is biztosította támogatásáról a színészt.

Forrás: Time Fotó: Getty Images

Olvastad már?