Tompos Kátya New York után most Los Angelesben lett a legjobb színésznő

2021. augusztus 08.
Szajki Péter Most van most című filmjét újabb rangos díjakkal ismerték el Amerikában a Los Angeles Film Awardson, ahol a legjobb nagyjátékfilm, a legjobb romantikus vígjáték kategóriájában nyert, Tompos Kátya a legjobb színésznő díját kapta meg, Mohai Tamást pedig férfi főszereplő különdíjjal jutalmazták.

A film a harmicasok párkeresési válságairól mesél humoros és egyszerre drámai hangvételben. Egy, az esküvőjéről elmenekülő menyasszony és egy taxisofőr egyetlen közös napját meséli el, mely abszurd fordulatokban gazdag. 

tompos-katya-most-van-most-dij-film

A filmet többszörre díjazták Amerikában: legutóbb New Yorkban öt díjjal jutalmazták a New York Film Awardson, köztük a fődíjjal. Ugyanitt Tompos Kátya lett a legjobb színésznő, Lovas Rozi pedig a legjobb női mellékszereplő. Tavaly Mohai Tamás filmbeli alakításáért szintén Los Angelesben legjobb férfi főszereplő díját nyerte el a Love International Film Festivalon, ugyanezt a díjat Mohai a Bujtor István Filmfesztiválon is átvehette.

A Los Angeles Film Awardsot hat éve alapították, amely elsősorban az amerikai stúdiórendszeren kívüli filmeknek biztosított havi díjosztó esemény, továbbá a LAFA az egyik legmagasabb besorolású fesztivál a FilmFreeway szakmai oldalon. A fesztivál zsűrije többnyire Los Angelesben élő szakmai zsűri, például Nami Melumad filmzeneszerző, vagy a három Emmy-díjas David C. Eichhorn hangmérnök. 

tompos-katya-most-van-most-dij-film

Szajki Péter rendező az Intim fejlövéssel jelentkezett először rendezőként a 2009-es Magyar Filmszemlén, ahol elsőfilmes díjat nyert. Nejem, nőm, csajom című filmje az év legnézettebb magyar filmje lett a magyar mozikban 2012-ben.

A Most van most című dramedy legutóbb múlt héten a Swindon International Film Festivalon szerepelt versenyfilmként és augusztusban a Várnai Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatják. 

A filmben olyan remek színészek tűnnek fel a főszereplők mellett, mint Scherer Péter, Básti Juli, Zrínyi Gál Vince, Elek Ferenc és Kovács Lehel. A film forgatókönyvét Szajki-Vörös Adél és a rendező közösen írták, operatőre Domokos Balázs volt. A filmet a ZLS Productions készítette a Sparks együttműködésével, forgalmazója a Romis Mozi. 

Olvass tovább!