De kicsoda Nicola Ari Parker, és pótolhatja-e Samantha Jonest?

2021. augusztus 25.
Nem kell szégyenkeznie senkinek, ha még nem hallotta Nicola Ari Parker nevét. Ő az a színésznő, aki betöltheti azt az űrt, ami Kim Cattrall, és így Samantha kimaradása miatt keletkezett a Szex és New York folytatásában. De mit tudhatunk az ötvenéves színésznőről?

Lisa Todd Wexley dokumentumfilmest alakítja az ötvenéves Nicola Ari Parker, akivel ismét négyes fogattá válhat Carrie, Miranda és Charlotte baráti közössége. A színésznő neve az Empire című sorozatból lehet ismerős. Ebben a hiphop drámában Giselle-t alakította Terrence Howard, Taraji P Henson és Jussie Smollett oldalán 2017 és 2020 között.

Nicola Ari Parker első komolyabb szerepét Paul Thomas Anderson 1997-es Boogie Nights című filmjében kapta, azóta játszott az 1999-ben készült Állj, vagy jövök! és a 2000-es Emlékezz a Titánokra című filmekben. 

nicola-ari-parker-szex-es-new-york

Parker magánéletéről azt lehet tudni, hogy az ausztrál születésű amerikai színész, a 48 éves Boris Kodjoe felesége 2005 óta. Nicola Ari Parker és férje is szerepelt a 2000-es évek egyik sikersorozatában, a Soul Foodban, itt ismerkedtek meg. Két gyermekük született, lányuk, Sophia 16 éves, fiuk, Nicolas 14.

Parker karakterét valószínűleg azért alkották meg a Szex és New York készítői, mert sok kritika érte a sorozatot korábban amiatt, hogy minden főszereplő fehér. Így Nicola Ari Parker lehet az első nem fehér állandó főszereplő a sorozat történetében, ha valóban bekerül a barátnők belső körébe. 2018-ban maga Sarah Jessica Parker mondta azt, hogy „ugyan nem volt egyetlen színes bőrű nő sem a Szex és New Yorkban, ám ha ma készítenék, biztosan szerepelnének”.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SJP (@sarahjessicaparker)

Kim Cattrallt, és így Samantha Jonest azért kellett más színésznővel és karakterrel pótolni, mert a színésznő nem vállalta a sorozat folytatását. „Elmondtam Samantha Jones zárómondatát, mert szerettem a Szex és New Yorkot – mondta 2019-ben Cattrall. – Hálás vagyok rengeteg dologért, amit a sorozat adott, de a második film után elég volt. Nem is értem, miért nem helyettesítenek egyszerűen egy másik színésznővel, ahelyett, hogy vesztegetik az idejüket arra, hogy győzködnek. A nem nemet jelent.”

Végül teljesült Kim Cattrall kívánsága, hiszen Nicola Ari Parker lesz az új barátnő. A rajongók pedig kíváncsian várják, hogyan alakul a történet a friss szállal, amit megjelenése jelent.

Forrás: The National News, The Guardian, Vulture Fotó: Getty Images

Olvass tovább!