Így írják ki Samanthát a Szex és New York folytatásából

2021. február 18.
Amióta felröppentek a hírek arról, hogy elindulnak a kultikus kilencvenes évekbeli sorozat folytatásának forgatásai, és kiderült, hogy Kim Cattrall nem vesz részt rajtuk, azon folynak a találgatások, hogyan oldják meg a forgatókönyvírók, hogy az egyik kulcsszereplő, Samantha kikerüljön a történetből. Kiábrándítóan prózai módon, annyit elárulhatunk elöljáróban.

A kilencvenes években az HBO sorozata, a Szex és New York tévétörténelmet írt, és társadalmi hatásai is elvitathatatlanok. Feltalálta ugyanis a szingli nő fogalmát, és bemutatta nekünk a négy barátnőt, akik a szexről diskurálnak a kiadós reggeli felett. Hat szezonon és két mozifilmen át kísérhettük figyelemmel a négy legjobb barátnő – az Okoska, a Hagyománytisztelő, a Szexéhes és az Író – életét és szerelmeit. Ám ahogy az már a rajongók számára kiderült, a díszletek mögött nem volt minden olyan vidám, mint a jelenetekben.

szex-es-new-york-folytatas-samantha

Kim Cattrall (Samantha, a szexéhes karakter megformálója) többször elmondta az évek során, hogy nem akar több Szex és New York-évadban, sem mozifilmben szerepelni, részben a Sarah Jessica Parkerrel (Carrie, az író) való toxikus kapcsolata miatt. Nem ért tehát váratlanul valószínűleg senkit, amikor 2021 januárjában bejelentették, hogy Kim Cattrall nem vesz részt a sorozat folytatásában. Természetesen azonnal megindultak a találgatások. Hogyan magyarázza el a sorozat, hogy a legszexközpontúbb karakter kimaradt? Másik színésznőre bízzák a szerepet? Megölik valamilyen szaftos, vibrátorral kapcsolatos balesetben esetleg?

A válasz ennél sokkal prózaibb és kiábrándítóbb: azt mondják majd, hogy a barátok egyszerűen külön utakon járnak már. 

Egy interjúban az HBO megbízottja, Casey Bloys úgy nyilatkozott, hogy Samantha kimaradásának oka az az egyszerű, természetes jelenség lesz, hogy a barátságok idővel néha véget érnek, eltávolodnak egymástól az emberek. „Ahogy a való életben, emberek jönnek az életünkbe, emberek mennek” – mondta Bloys. 

„A barátságok elhalványulnak, újak szövődnek helyettük. Úgy gondolom, ez megfelel a valóságnak, az élet aktuális fázisának. Őszinte történetet akarunk mondani New York-i nőkről, akik az ötvenes éveikben járnak. Így teljesen természetesnek tűnik, hogy akik harmincas éveinkben a barátaink voltak, nem feltétlenül vannak már meg, amikor ötvenévesek vagyunk.”

Ráadásul azt is jobb, ha tudjuk, főleg ha egy vidám, a hétköznapok szürkeségéből és a valóságból menekülési utat kínáló sorozatban reménykedünk, hogy a rebootban a koronavírus-járvány is megjelenik. Így ha a klasszikus Szex és New York-hangulatra vágyunk, jobb, ha a régi részeket vesszük elő inkább.

Forrás: The Cut Fotó: Getty Images

Olvastad már?