A The Walking Deadből ismert Andrew Lincoln titokzatos magánélete

2021. szeptember 14.
A The Walking Dead zombivilágának seriffje, Andrew Lincoln a sorozatbeli karakterének megformálásával tett szert világhírre, arra azonban gondosan ügyel, hogy magánéletéről vajmi keveset tudjanak meg a kíváncsiskodók.

Az 1973. szeptember 14-én született Andrew Lincoln nem a The Walking Dead sorozatban került először képernyőre, több tévés produkcióban és mozifilmben is felbukkant korábban. Ahogy a ma szülinapos színész belekóstolt a hírnévbe, úgy nőtt a szakmai elhivatottsága is: készen áll az új kihívásokra, és alig várja, hogy újabb karaktereket is megformálhasson.

Andrew Linoln The Walking Dead

Emlékszel Andrew Lincolnra az egyik legsikeresebb karácsonyi filmből?

Az Igazából szerelemben is feltűnt

Nem mondjuk, hogy könnyű róla elképzelni, pedig igaz, hogy játszott egy ismert romantikus vígjátékban is. Első szerepét 1995-ben vállalta el, a Bostons Kikckout című produkcióban mutatta meg először a közönségnek, hogy mire képes, majd több kisebb szerepet követően 2003-ban az Igazából szerelemben is feltűnt reménytelenül szerelmes férfiként. 

A nagy áttörést a 2010-es The Walking Dead hozta meg számára, ahol egy új világ kapui nyíltak ki neki. 2018-ig játszott a sorozatban, és a szériában nyújtott teljesítményéért 7 alkalommal jelölték Szaturnusz-díjra a legjobb televíziós színész kategóriában, amit 2015-ben és 2017-ben is megnyert.

Andrew Lincoln és felesége, Gael Anderson (A pár a kép bal oldalán)

Andrew Lincoln és felesége, Gael Anderson (A pár a kép bal oldalán)

Mindig is óvta a magánéletét

A magánéletével kapcsolatban Andrew Lincoln mindig is meglehetősen szűkszavú volt, annyit azonban elárult, hogy 2006 óta Gael Anderson a felesége. Apósa, Ian Anderson a Jetthro Tull zenésze, gyerekei pedig az Arthur és a Matida nevet kapták. Róluk ennél több információt nem kürtölt világgá, az azonban biztos, hogy nagyon kötődik a családtagjaihoz, akikért a lemondásoktól sem riad vissza.

A The Walking Dead színészcsapatába elsők között választották be, és összesen 120 epizódban láthattuk, igazán kivételes gázsiért cserébe. Mára csaknem 16 millió dolláros vagyonnal rendelkezik!

Andrew Lincoln

Családja miatt szállt ki a sorozatból is

A The Walking Dead-sorozat Amerikában játszódik, az epizódokat is ott vették fel. Emiatt Andrew Lincoln rengeteg időt volt kénytelen a Londonban élő családjától távol tölteni, így inkább úgy döntött, hogy búcsút int a forgatásoknak – öröm a szomorú rajongóknak, hogy nem örökre oldott kereket a színész, megígérte a követőinek, hogy a későbbiekben visszatér majd a kamerák elé!

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?