5 sztárbabanév, ami divatot teremtett

2021. szeptember 19.
A hírességek nemcsak a hajviseletükkel, a ruháikkal vagy étkezési szokásaikkal diktálják a divatot, hanem sokszor azzal is, ahogy a gyerekeiket nevezik. Ezek a nevek igazi trendet teremtettek!

A hírességek a névválasztás terén sem mellőzik a különlegességeket – Suri Cruise, Apple Martin vagy Blue Ivy senkivel sem téveszthető össze szülei egyedi választásának köszönhetően. Vannak azonban olyan sztárbabanevek, amelyek néhány év leforgása alatt a semmiből váltak divatnévvé, és ma már megszámlálhatatlanul sok gyerek viseli azt a keresztnevet, amit a szülők egykor annyira egyedülállónak gondoltak. 

Mason

A gyerekek keresztnevét illetően Kourtney Kardashian nagyobb hatást gyakorolt az emberekre, mint a húga, Kim. A név, amit legidősebb gyermekének adott, fénysebességgel indult felfelé az utónevek népszerűségi listáján. Amikor Mason Disick meglátta a napvilágot 2009-ben, neve Amerikában a 34. helyen állt. Mindössze 2 év leforgása alatt a legnépszerűbb utónevek között egészen a második helyig szárnyalt, és 2019-ig stabilan tartotta magát a TOP10-ben!

Celeb babanevek, amik trendet teremtettek

Kourtney Kardashian és Mason

Luna

Két évtizeddel ezelőtt – vagyis jóval azelőtt, hogy a Harry Potterből megismertük volna Luna Lovegoodot – a Luna név épphogy bekerült az Egyesült Államokban a legnépszerűbb keresztnevek ezres toplistájába. Miután John Legend és Chrissy Teigen 2016-ban ezt a nevet választotta a kislányának, a népszerűségi lista élvonalába került olyan örök klasszikusok társaságában, mint amilyen az Abigail vagy a Daniel.

Celeb babanevek, amik trendet teremtettek

Chrissy Teigen és Luna

Crew és Magnolia

Az Egyesült Államokban a Crew név annyira népszerűtlen volt, hogy szinte teljesen feledésbe merült. Aztán jött Chip és Joanna Gaines, és a 2018-ban született gyermeküknek a Crew Gaines nevet adták. A keresztnév pedig ismét népszerű lett. A pár a vállalkozása nevével, azaz a Magnoliaval is szülőpárok sokaságának adott inspirációt: a Magnolia név 2013-ig szintén nem volt része a statisztikának, ám 2020-ban már 1592 kislány kapta ezt a nevet a születését követően. 

Celeb babanevek, amik trendet teremtettek

Joanna és Chip Gaines

Brooklyn

David és Victoria Beckham 1999-ben választották ezt a különleges uniszex nevet a gyermeküknek. A következő évben a Nagy Alma egyik városrészének neve felkerült a legnépszerűbb nevek listájára, sőt egészen máig meglehetősen stabilan tartja is magát a gyakori nevek toplistájában. Az esetek túlnyomó részében lányok gazdagodnak ezzel a különleges hangzású névvel, ám a fiúknak ugyanolyan jól áll, mint a kislányoknak!

Celeb babanevek, amik trendet teremtettek

Brooklyn, Victoria és David Beckham

Everly

Az Everly név derült égből villámcsapásként kezdte uralni a női nevek toplistáját, ez azonban nem volt mindig így. 2012-ig fel sem került a leggyakrabban adott utónevek ranglistájára, most viszont kimozdíthatatlan a lánynevek 50-es toplistájából. Mindez nagy valószínűséggel Channing Tatum és Jenna Dewan „műve”, 2013-ban született kislányukat ugyanis Everlynek keresztelték.

Celeb babanevek, amik trendet teremtettek

Jenna Dewan és Everly

Forrás: InsiderFotó: Getty Images

Ezt láttad már?