Chrissy Teigen körül egyre forróbb a levegő

2021. május 19.
Ő volt az, aki folyamatosan kedvességre és elfogadásra buzdította a követőit, és hangosan kiállt, ha egy kisebbségi csoportot támadás ért. Az elmúlt napokban azonban egyre inkább összedőlni látszik az a tökéletes kép, amit Chrissy Teigen kialakított magáról.

Néhány nappal ezelőtt a The Daily Beast oldalán megjelent egy interjú egy Courtney Stodden nevű nővel, aki 2011-ben azzal vált híressé, vagy inkább hírhedté, hogy 16 évesen hozzáment egy akkor 51 éves férfihoz. Stodden gyakorlatilag csak egy gyerek volt, akit kihasznált egy predátor, ám az akkori társadalmi attitűdnek megfelelően az emberek mégis őt állították pengellére. A lány volt az, akit slut shamingelt a média, akit egy cirkuszi látványosságként kezeltek, és akinek nemcsak a bizarr esküvőjét, hanem a vetélését és öngyilkossági kísérletét is címlapon hozták le a bulvárlapok. Az 51 éves Doug Hutchisonnal senki nem foglalkozott, senki nem szólta meg azért, amiért egy gyereklányt vett feleségül.

Courtney-Stodden

Courtney Stodden és Doug Hutchison

A celebek sem voltak szolidárisak a lánnyal, Stodden az interjúban azt is elmesélte, hogy abban az időben több hírességtől is kapott bántó és durva üzeneteket – az egyik ilyen sztár pedig pont az a Chrissy Teigen volt, aki egyébként nemrég éppen az internetes zaklatás miatt fordított hátat egy időre a Twitternek. Teigen akkoriban privát üzenetekben és nyilvános tweetekben is bullyingolta a 16 éves lányt. A tweetjeiben olyanokat írt, hogy arról fantáziál, hogy Courtney örök álomba szenderüljön, privát üzenetekben pedig öngyilkosságra biztatta a lányt. Nem sokkal később elő is került néhány régi tweet és üzenet, amik bizonyították Stodden állításait, a sztorihoz pedig a nő azt is hozzátette, hogy Teigen a mai napig nem kért tőle bocsánatot.

A modell a botrány után egy ideig hallgatott, majd egy hosszú, kicsit megosztó posztsorozatban kért Twitteren bocsánatot Stoddentől. Az írása azért osztotta meg a Twitter népét, mert az emberek úgy érezték, hogy Teigen a bocsánatkérést elmismásolta, és a posztokban leginkább csak saját magát fényezte. A modell egyébként az egyik posztjában azt is állította, hogy korábban már megpróbálta felvenni a kapcsolatot Stoddennel, amit viszont az érintett rögtön meg is cáfolt.

Stodden Chrissy Teigen posztjai után azt nyilatkozta, hogy szeretné hinni, hogy a modell bocsánatkérése őszinte volt, de úgy érzi, ez csak a nyilvánosságnak szólt. Elmondta, hogy Teigen korábban sosem próbálta felvenni vele a kapcsolatot, ráadásul a modell le is tiltotta őt Twitteren, így igazából még a neki szóló bocsánatkérő posztokat sem látja…

Mivel Chrissy Teigen gyakorlatilag a teljes netes jelenlétét arra építette fel, hogy ő a társadalmi igazságosság egyik élharcosa, az interjú után az egész internet megdöbbent, és az eddig érinthetetlennek hitt Teigen körül a botrány óta folyamatosan forr a levegő. A Bloomingdale’s luxus áruházlánc néhány órája jelentette be, hogy elállnak a Teigennel kötött megállapodásuktól, és nem fogják többé árusítani edénykészletét, és a promóciós eseményeinek sem adnak otthont. Pár nappal ezelőtt pedig már meghozta ugyanezt a döntést a Target áruházlánc és a Macy’s is. De a modell az elmúlt napokban a követői szemében is nagyot zuhant: míg korábban Teigen volt az, aki egy-egy szerinte elfogadhatatlanul viselkedő híresség elnémítására biztatta követőtáborát, most ő lett az, akit az internet népe el akar törölni.

Forrás: Page Six Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!