Linda Evangelistát felismerhetetlenné tette a plasztikai beavatkozás

2021. szeptember 25.
A szupermodell nyíltan bevallotta, hogy azért tűnt el a nyilvánosság elől, mert a zsírfagyasztásos kozmetikai beavatkozás felismerhetetlenné tette és helyrehozhatatlanul károsította külsejét.

Az 1990-es évek eredeti szupermodelljeinek egyike volt Linda Evangelista, a nagyszerű triumvirátus tagja Kate Moss és Naomi Campbell mellett. Ők voltak a kifutók és a címlapok királynői. Az utóbbi években azonban kolléganőivel ellentétben Linda Evangelista mintha eltűnt volna, amire most magyarázatot adott a modell: “Egy nem műtéti kozmetikai beavatkozás rosszul sikerült és helyrehozhatatlanul tönkretette a külsőmet” – írta közösségi oldalán Evangelista. 

linda-evangelista-plasztika-muhiba-zsirfagyasztas

A modell azt is leírta, hogy az úgynevezett CoolScuplting procedúrát végezték el rajta, ami a testkontúrozáshoz hasonlító eljárás, és a zsírsejtek fagyasztásával jár. Olyan komplikációk léptek fel Linda Evangelistánál, melyek miatt radikálisan megváltozott a külső megjelenése. 

“Paradox Adipose Hyperplasia (PAH), egy ritka mellékhatás alakult ki” – írta a modell. Ez pont ellentétes hatást jelent, mint ami a karcsúsító eljárás célja lenne: a zsírsejtek csökkenés helyett növekedni kezdenek a fagyasztás hatására. Azt az orvosok sem tudják, miért alakul ki az állapot bizonyos embereknél. “Nem csak a megélhetésemet rombolta le, a depresszió egyre mélyebb és mélyebb gödrébe taszított, szomorúság és az önsajnálat legmélyebb bugyrába kerültem. Elzárkóztam a világtól” – folytatta Linda Evangelista, aki öt évig tartotta is magát ehhez. “Eltűntem, amikor a média úgy jellemzett, hogy felismerhetetlen vagyok.”

A divatvilág legnagyobbjai kommenteltek a modell bejegyzése mellett, támogatásukról biztosítva Linda Evangelistát. “Mindig szupermodell voltál és maradsz” – írta Jeremy Scott. Marc Jacobs csak annyit fűzött hozzá: “Szeretlek, drága Linda.” A British Vogue szerkesztője, Edward Enninful csak ismételni tudta, amit sokan: “Mindig bátor voltál, igazi példakép.”

Naomi Campbell azt írta barátnőjének: “Csodállak a bátorságért és erőért, amiért megosztottad ezt a világgal és nem hagyod, hogy továbbra is túszul ejtsen. Nem is tudom elképzelni a lelki fájdalmat, amin keresztül mentél az elmúlt öt évben.”

Linda Evangelista posztjában utalt arra is, hogy nem hagyja annyiban a dolgot és jogi útra tereli az esetet. “Elszántam magam, hogy továbblépjek és lemossam magamról a szégyent.”

Forrás: The Guardian, The Huffington Post Fotó: Getty Images

Olvass tovább!