Lourdes Leon: „Anyaként Madonna irányította az életem, míg felnőttem”

2021. október 18.
Madonna legidősebb lánya, Lourdes Leon meglepően nyíltan beszélt arról, milyen anya az énekesnő. Annyit elárulhatunk elöljáróban, hogy szigorú és következetes.

„Az anyám kontrollmániás, egész életemben irányított – mondta a 25 éves Lourdes Leon arról, milyen anya Madonna. – Miután befejeztem a középiskolát, teljesen függetlenné kellett válnom tőle” – folytatta Lourdes, aki jelenleg főként modellként dolgozik. Ez volt az egyik módja annak, hogy előteremtse a főiskolai tandíjat és a New York-i lakás bérleti díját, mivel anyja egyik legfontosabb elve az, hogy így tanulnak meg gyermekei a saját lábukon állni, hiába a több millió dolláros ingatlan, mellyel Madonna rendelkezik a városban. 

lourdes-leon-madonna-gyerekneveles

„Nem kaptunk ilyen jellegű támogatást a családtól – mondta Lourdes. – Nyilvánvaló, milyen kivételezett körülmények között nőttem fel. Ezt tagadhatatlan. De úgy hiszem, anyám látta más híres emberek gyerekeit, és arra gondolt, hogy »nem akarom, hogy az én gyerekeim ilyenek legyenek«. Én is úgy érzem, hogy ha a szüleid vesznek meg neked dolgokat, az azt jelenti, hogy befolyásuk van feletted.”

Lourdes Leon azt szeretné, ha egy nap a saját tehetségére alapozva teremthetné meg a saját biztonságos anyagi bázisát, és ez alatt nem a modellkedést érti, amihez csak szépség kell. „Anyám ragaszkodott ahhoz, hogy komolyan végiggondoljam, azt akarom-e, hogy a kinézetem miatt ismerjenek. Nem ezért akarom, hogy az emberek emlékezzenek rám. Nem ez a valóság” – mondta Lourdes Leon, akinek egyik legutóbbi munkája Rihanna Savage X Fenty fehérnemű-kollekciójának bemutatóján volt.

lourdes-leon-madonna-gyerekneveles

„Anyagilag okos döntés a modellkedés. De nagyon élvezem azt is, ahogy belefolyhatok egy-egy kampányba. Szóval nem csak a pénzért modellkedek. Táncolok is, nagyon speciális ízlésem van, ami a stílusokat illeti, érdekel az esztétika, szeretem minden apró porcikámat beleadni a munkáimba. Azt nem tudom még biztosan, a színészet érdekel-e” – sorolta Lourdes Leon, milyen tervei vannak a jövőre. Madonna lánya legutóbb a Nagymenők és a Más, mint a többiek című filmben tűnt fel, ám felnőttként nem feltétlenül látja magát a mozivásznon, mivel – ahogy ő mondta – ”a színészek nagyon idegesítenek, és nem szeretek a közelükben lenni”.

„Ami a zenét illeti, tudok énekelni. De nem érdekel. Talán túlságosan hazai pálya lenne” – mondta Leon, hozzátéve, hogy ahogy idősebb lett, egyre inkább felismerte, mekkora befolyása volt édesanyjának a popkultúrára, és milyen csodás asszony, mennyi erőt adott a nőknek karrierje csúcsán. „Nem értettem teljesen, mit jelentett a nőknek Madonna. De azt hiszem, ő a legkeményebben dolgozó nő, akit valaha láttam. Ezt nem örököltem tőle, sajnos. Örököltem viszont a kontrollal kapcsolatos problémáit, ám a munkafelfogását nem.”

Lourdes Leon édesapja Madonna volt személyi edzője, Carlos Leon, akivel az énekesnő 1994 és 1997 között volt együtt. Van egy 21 éves öccse, Rocco Ritchie, akinek az édesapja Madonna volt férje, Guy Ritchie filmrendező, és négy olyan testvére, akiket Madonna örökbefogadott: David Banda 16, Mercy James 15, az ikrek, Estere és Stelle Ciccone 9 évesek.

Forrás: Page Six Fotó: Getty Images

Olvass tovább!