Elárverezik Diana és Károly esküvői tortájának szeletét

2021. augusztus 02.
Ha úgy ébredtünk reggel, hogy nincs más hátra a bakancslistánkon, mint megkóstolni, milyen íze lehet egy negyvenéves tortának, eljött a szerencsés napunk. Lecsaphatunk egy szelet tortára abból, amit Diana hercegnő és Károly herceg 1981-ben tartott esküvőjén szolgáltak fel.

A negyvenéves esküvői torta szelete 20 centiméter hosszú és 793 grammot nyom. A királyi hagyományok szerint ez egy darab gyümölcstorta. Elég sokkolóan hangzik a negyvenéves gyümölcstorta, de láthatóan megőrizte jó állapotát. A süteményt eredetileg Moyra Smithnek ajándékozták, aki Erzsébet királynő háztartási alkalmazottja volt a Clarence House-ban. Smith frissen tartó műanyag fóliába csomagolta a tortaszeletet, és ellátta egy dekoratív felirattal is: „Óvatosan! – Károly herceg és Diana hercegnő esküvői tortája”. Valószínűleg ezután a tortát lefagyasztották, hiszen gondoljunk csak bele, szobahőmérsékleten mivé vált volna negyven év alatt egy gyümölcstorta, ám erre vonatkozó információt nem adtak meg az aukció szervezői. 

diana-karoly-eskuvo-torta-arveres

2008-ban Smith családja egy gyűjtőnek adta el a süteményt. Augusztus 8-án pedig ez a gyűjtő tervezi aukcióra bocsátani, Károly és Diana negyvenedik házassági évfordulójának tiszteletére, ami kissé bizarrul hangzik, ismerve a házasságuk végkifejletét. A People magazin szerint 500-700 font (200-300 ezer forint) közötti összegre becsülik a végső árat, ám az aukciót szervező Dominic Winter Aukciósház specialistái nem javasolják a vevőnek, hogy fogyasszon a negyvenéves süteményből. 

Az eredeti, teljes esküvői torta igazi óriás volt: 152 centiméter magas és több mint 100 kilogramm.

Forrás: The Cut Fotó: Getty Images

Olvass tovább!