Mi lett vele? Így él ma a háromgyerekes Jason Donovan!

2021. november 14.
Jason Donovan nevét valószínűleg csak azok ismerik, akik a kilencvenes években vagy azelőtt születtek, ők viszont biztos emlékeznek Kylie Minouge egykori álompárjának néhány slágerére is. De mégis, mit csinál ma az ausztrál fiú, akiért mindenki úgy odáig volt?

Bár Jason Donovan a mai napig énekléssel, műsorvezetéssel és színészettel keresi a kenyerét, közel sem kap akkora figyelmet, mint popkarrierje csúcsán, ami a nyolcvanas-kilencvenes évekre tehető. A közösségi oldalaknak hála Jason mostani életébe is betekintést enged a kíváncsiskodóknak, mi pedig éltünk ezzel a lehetőséggel, mutatjuk, milyen most!

Jason Donovan akkor és most

Jason Donovan és Kylie Minouge 1990-ben

Nem csak a tévében voltak szerelmesek

Az ausztráliai Melbourne-ben született 1968. június 1-jén, színész szüleitől minden kétséget kizáróan örökölte a tehetséget. 11 éves volt, amikor felbukkant a Skyways című sorozatban, ahol már együtt dolgozhatott a csodás karriert befutott Kylie Minogue-gal. Az igazi sikert a Szomszédok című ausztrál produkció hozta meg mindkettőjük számára, ebben egy fiatal szerelmespárt alakítottak, és a történetük csúcspontja az volt, amikor összeházasodtak – ezt majdnem húszmillió ember követte a tévé előtt ülve, ami még ma is elképesztő televíziós rekordnak számít.

Jason Donovan akkor és most

Jason Donovan és Kylie Minouge filmbeli esküvője – Forrás: Instagram/@jdonofficial

Már akkor reménykedett benne a fél világ, hogy a való életben is egymásba szeretnek, ami valóra is vált, igaz a házasságkötésig nem jutottak el. Az, hogy Kylie szerencsecsillaga egyre fényesebben ragyogott, nem tett jót a kapcsolatuknak, ami végül három évig tartott: a koncertturnék miatt eltávolodtak egymástól, és az egykori álompár tagjai külön utakra léptek. Szakításuk meglehetősen csúnyán zajlott, Kylie Japánban turnézott, ahonnan telefonon hívta fel Jasont, hogy közölje vele, már mást szeret. Akárhogy is, az Especially For You című közös daluk örök emléket állít szerelmüknek.

Amikor ez a dal megjelent, Jason egy ideje már bontogatta a szárnyait az éneklés terén, az igazi, világra szóló hírnevet ez a mai napig jól ismert sláger hozta el neki. Első kislemeze is 1988-ban jelent meg, és a Nothing Can Divide Us címet kapta, de a nagylemezére sem kellett sokat várni: 1989-ben adták ki Ten Good Reasons címmel. .

A mélyrepülés kezdete

Az ígéretes tehetségnek hatalmas pofon volt, hogy Kylie elhagyta – nemcsak a szakítás ténye kényszerítette padlóra, hanem az is, hogy a fiatal lány épp Jason egyik példaképe, Michael Hutchene mellett horgonyzott le.

A történtek annyira felzaklatták, hogy kábítószereket kezdett használni, éveken át nem telt el úgy nap, hogy ne nyúlt volna drogok után. 1995-ben egy buliról a mentők szállították kórházba. Csodával határos, hogy túlélte a kokain-túladagolást. A sors fintora, hogy épp Kylie új barátja volt az, aki a mentők kiérkezéséig segítséget nyújtott neki. 

Ez sem volt elég ahhoz, hogy Donovan megtanulja a leckét, továbbra is szüksége volt a kábítószerekre ahhoz, hogy átvészelje a hétköznapokat. Ami pedig a karrierjét illeti: a zenélés mellett sosem mondott le a színjátszásról, csak hol egyik, hol másik kapott fontosabb szerepet az életében – de volt olyan időszak is, amikor mindkettő egyforma hangsúlyt kapott. A kilencvenes évek közepétől popsikerei egyre inkább elmaradoztak, így inkább a színház és a tévészereplések hoztak valamit a konyhára.

Jason Donovan akkor és most

A szerelem mentette meg

A gyötrelmes évek után végre az ő életében is eljött a várva-várt fordulat: amikor 1998-ban egy próbán beleszeretett Angela Malloch színházi szakemberbe, aki örömmel viszonozta a színész közeledését. Amikor Angela várandós lett, választás elé állította Donovant: döntenie kellett, hogy a drogokat vagy a családját részesíti előnyben, a kettő együtt ugyanis nem fért meg. Szerencsére a férfi okosan döntött, és kislányuk, Jemma születése óta letett a szerhasználatról. Jemmának két testvére is született, Zac 2001-ben, Molly pedig 2011-ben érkezett. 

Jason Donovan akkor és most

Jason Donovan családapaként ért révbe – Forrás: Instagram/@jdonofficial

Egy interjúban, amit az ötvenedik születésnapja alkalmából készítettek vele, így beszélt a családjáról: „Számomra a legfőbb boldogságot a családom jelenti, a feleségemnek és a gyerekeimnek köszönhetem, hogy egyben vagyok. Amióta ők az életem részévé váltak, minden megváltozott, amiért leírhatatlanul szerencsésnek érzem magam. Minden, amit teszek, értük van, és ma már abban hiszek, hogy a boldogságot nem a siker hozza el az ember életébe, hanem az a siker, ha valaki boldog.”

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Jason Donovan (@jdonofficial)

A lassan nagypapakorú énekes mindennapjai továbbra sem unalmasak, erről pedig lelkesen beszámol a követőinek közösségi oldalain. Bár szakmai sikerei már nem világra szólóak, azért akad bőven munkája: színészkedik, rádióban szerepel és továbbra is zenél. Több show-műsorban vendégeskedett, sőt hírességekről szóló realityben is szerepelt. Legutóbbi koncertturnéját, ami Az én csodás életközépi válságom címet kapta, kissé hosszabbra nyújtotta a világjárvány, néhány koncertjét ugyanis kénytelen volt elhalasztani. Ahogy egy friss Insta-videóban beszámolt, most épp egy Angliát és Írországot érintő turnéra készül, és igazán elemében van, ha zenélhet!

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?