75 éves lett Cher, de ez még mindig nem látszik rajta

2021. május 20.
Az ő esetében is tökéletesen helytálló, hogy a merész ruhákat nem elég kiválasztani, viselni is tudni kell. Gondoltad volna, hogy Cher már 75 éves?

Cher 1946. május 20-án látta meg a napvilágot a kaliforniai El Centróban, és szüleitől a Cherilyn Sarkisian nevet kapta. Világszerte Cherként vált ismertté, és rengetegszer illették a pop istennője elnevezéssel. Ezzel – és az ehhez hasonló, méltató jelzőkkel – nemcsak több mint hat évtizeden át tartó művészi karrierjét ismerték el, hanem sajátos stílusát is.

A 75 éves Cher ikonikus szettjei

Nők és férfiak is felnéznek rá azért, mert a férfiak által uralt zeneiparban is képes volt az élvonalba törni. Azt, hogy dívaságából még hetvenen túl sem veszített, megerősíti, hogy 73 éves korában egy olasz ruhamárka arca lett. Az új ruhakollekció megálmodói így indokolták választásukat: „Cher több mint egy divatikon, ő egy kulturális fenomén!” Ezt támasztja alá az is, hogy 2019-ben a New York-i Metropolitan Múzeum éves gáláján is kiállították Cher ikonikus kosztümjeit.

1966

Cher és Sonny Bono 1966-ban

Chert nemcsak a színpadon, hanem a magánéletben is szoros szálak fűzték Sonny Bono amerikai énekeshez. A kép Olaszországban készült 1966-ban – ebben az évben adták ki a The Sonny Side of Cher című albumukat. A 20 éves Cher ezüstös-flitteres overallt visel, olyat, amit ma is pironkodás nélkül felvehetne bárki!

1973

Cher és Sonny Bono 1973

Cher és Sonny Bono a 45. Oscar-gálán így várták a díjátadót 1973 márciusában, Los Angelesben. Cher sokat sejtető tüllruhát viselt, közszemlére téve szemtelenül lapos hasát. Az ehhez hasonló összeállítást a mai napig kedveli, jól is teszi, mert az alakja még mindig tökéletes!

Cher és Sonny Bono családi fotó

Ez a szokványosnak cseppet sem nevezhető családi fotó is 1973 körül készült Cherről, Sonny Bonóról és kislányukról, Chasity Bonóról, aki később nemet váltott, Chaz néven vált ismertté. Chert cseppet sem tette visszafogottabbá az anyaság: haja, sminkje és ruhája is extravagáns, akárcsak ő maga.

1974

Cher naked dress-t visel

Az 1974-es Met-gálán Chert Bob Mackie divattervező és barátnője, Paulette Betts társaságában kapták lencsevégre. A popdíva egy naked dressben jelent meg az eseményen, ami után sokan merítettek inspirációt merész öltözékéből.

1975

Cher Diana Ross és Elton John társaságában

Cher és Diana Ross ezen a képen Elton Johnt fogják közre. Cher ragyogó ruhája inspirálta Emily Ratajkowski öltözékét, amiben a 2019-es Met-gálán tűnt fel. Ugyanebben az évben látványos videót is forgatott Cher és Tina Turner.

1985

Cher és Bob Mackie 1985-ben

1985-ben is Bob Mackie ruháját viselte – ez valamivel többet takart a legendássá vált naked dressnél, bár Chernek még mindig nem lett volna rejtegetnivalója!

1988

Cher 1988-ban így jelent meg egy Halloween partyn

Egy halloween partira készülve nyilván mindenki szabadabbra engedi a fantáziáját, nem volt ezzel másképp Cher sem, aki Kleopátrának öltözve ünnepelt. A dizájn ismét Bob Mackie érdeme.

Cher és Michael Douglas az Oscar-díjátadón

Ugyanebben az évben Cher Oscar-szobrot is nyert a Holdkórosok című filmben női főszereplőként nyújtott színészi alakításáért. A jeles eseményen ebben a flitteres ruhában jelent meg, a képen Michael Douglas társaságában látható.

1997

Cher Madonna és Donatella Versace mellett

Az 1997-es Met-gálán Madonna és Donatella Versace társaságában tündökölt, ruháját a mellette álló szőke divattervező álmodta meg.

1998

Cher az 1998-as Oscar-gálán

Az 1998-as Oscar-gálán egy kristályokkal kirakott, önmagában is igen feltűnő kreációt öltött magára, s hogy ne bízza a véletlenre, Cher egy méretes fejfedővel tette teljessé az amúgy sem egyhangú összképet.

2015

Cher és Marc Jacobs 2015-ben

Ha esetleg nem számoltál utána, eláruljuk, hogy Cher ezen a képen 69 éves volt! Egy New Yorkban rendezett jótékonysági gálán vonult fel ebben a flitteres ruhában, amit a képen is látható Marc Jacobs tervezett.

2017

Gwen Stefani és Cher

Így festett – túl a hetvenen! –, amikor a Billboard Music Awards gáláján átvette Gwen Stefanitól a neki járó elismerést Las Vegasban.

2019

Cher 2O19-ben

Ez pedig már 2019-ben, amikor az ABC tévécsatorna táncos műsorában (Dancing with the stars) szerepelt. A ruhája mellett az is figyelemreméltó, hogy még mindig kirobbanó formában van!

2020

Cher 2020-ban

A tavalyi Billboard Music Awards-gálán ebben a neccharisnyában és miniben lépett színpadra a 74(!) éves Cher.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!