Erzsébet királynőt ismét corgik veszik körül

2021. március 05.
2018-ban, 15 éves korában halt meg Willow, Erzsébet királynő utolsó corgija, és akkor úgy tűnt, az uralkodó végleg lemondott erről a kutyafajtáról. Ám a hírek szerint Erzsébet lábai körül egy ideje két új corgi rohangál.

Erzsébet királynő mindig is híres volt a kutyák, kifejezetten a corgik iránti rajongásáról. Hétéves volt, amikor 1933-ban megkapta az első, Dookie nevű kutyusát, akibe annyira beleszeretett, hogy ezután hosszú évtizedekig kitartott a fajta mellett. Érdekesség, hogy néhány évvel később, a 18. szülinapjára kapta meg aztán azt a kutyát, Susannát, akinek a leszármazottai egészen az elmúlt évekig a királynő lába körül szaladgáltak.

erzsébet-királynő-corgi-kutya

Az elmúlt évtizedekben több mint harminc corgija volt, egy idő után pedig ő maga kezdte el tenyészteni is a kutyusokat. Végül 2018-ban, Willow nevű kutyájának a halála után döntött úgy, hogy nem tenyészt több corgit, mert félt, hogy a kutyái magukra maradnának, ha vele történne valami. Willow halála után csak két keverék kutyája, vagy ahogy a brit sajtó nevezi őket, dorgija maradt Erzsébetnek, Vulcan és Candy – ám tavaly karácsony előtt végül Vulcantól is el kellett búcsúznia.

Ezt olvastad már?

A Page Six értesülései szerint azonban nagyon úgy tűnik, Candy két új kutyapajtást kapott, két fiatal corgit, akiket kifejezetten azért ajándékoztak a királynőnek, hogy társasága legyen, amíg Fülöp herceg a kórházban felépül a szívműtétje után. A két kutyus nevét még nem lehet tudni, csak annyi tűnik biztosnak, hogy valamikor február 17. után érkeztek a királynő jelenlegi lakhelyére, a windsori kastélyba.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!