Katalin hercegné állt Erzsébet királynő helyén a megemlékezésen

2021. november 16.
Jelzésértékű lehet, hogy nem Kamilla, hanem Katalin hercegné kapta meg Erzsébet királynő kitüntetett helyét a fegyverszünet napján tartott vasárnapi megemlékezésen, miután a királynő meghúzódott háta miatt nem tudott részt venni az ünnepségen.

Cambridge hercegnéje állt II. Erzsébet királynő helyére a brit nemzeti ünnep, a fegyverszünet napjának vasárnapi ceremóniáján, miután a királynő egészségügyi problémái miatt két órával a megemlékezés előtt lemondta részvételét. Katalin hercegné Kamilla és Sophie, Wessex grófnője között foglalt helyet a londoni nemzetközösségi és külügyi minisztérium erkélyén, miközben Károly, Vilmos és Anna hercegnő elhelyezték koszorúikat a Cenotaph háborús emlékműnél. 

katalin-erzsebet-kiralyno-megemlekezes

Az erkély középső, kitüntetett helye a királynőé, ám a Buckingham-palota szóvivője két órával az esemény előtt lemondta II. Erzsébet részvételét – arra hivatkozva, hogy a királynőnek meghúzódott a háta. „A királynőnek meghúzódott a háta, ezért ma reggel úgy döntött, hogy nagy sajnálattal, de lemondja a mai fegyverszünet napja alkalmából tartott rendezvényt a Cenotaphban. Őfelsége nagyon szomorú, hogy ki kell hagynia a ceremóniát” – állt a palota közleményében.

II. Erzsébet az eddigi években Kamilla és Katalin között állt az erkélyen, ahogy 2019-ben is. Tavaly a koronavírus-járvány miatt megtört a tradíció, a királynő egy másik balkonon foglalt helyet, mint a királyi család többi tagja.

katalin-erzsebet-kiralyno-megemlekezes

A királynőnek egészségügyi problémái miatt sorozatosan le kellett mondania az utóbbi időben több hivatalos eseményen való részvételt is. Októberben egy észak-írországi utat töröltek, majd egy éjszakát kórházban is töltött Erzsébet. Legutóbb orvosai tanácsára két hetet pihent, és az ENSZ klímakonferenciáján sem jelent meg.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!