Újévkor érkezik a Harry Potter reunion, itt az új előzetes!

2021. december 22.
A Harry Potter és a bölcsek köve szinte hegyeket mozgatott meg. Mindenkit elvarázsolt, a kicsiktől egészen a legidősebbekig. A franchise első része 2001 novemberében jelent meg, a különkiadással a sorozat 20. évfordulójára emlékeznek a készítők.

Az HBO Max végre közzétette a Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts várva várt új előzetesét, ami kicsit nagyobb betekintést enged, mint a korábban megjelent képsorok. A Harry Potter reuniont a londoni Warner Bros. Studióban vették fel, ahol egy egész varázsvilágot rendeztek be a filmek díszletei alapján. J. K. Rowling világhírű művének vászonra vitt változatának főszereplői ismét visszalátogatnak a Roxfort falai közé: Daniel Radcliffe, Rupert Grint és Emma Watson közösen elevenítik fel az egész életüket meghatározó forgatások emlékeit, és ismét bejárják az Abszol utat és a Roxfort nagytermét.

„Úgy tűnik, mintha az idő megállt volna, és mégis rengeteg idő telt el” – mondja Emma Watson, aki a színészet mellett feminista és környezetvédelmi aktivistaként is tevékenykedik. A Harry Pottert alakító Daniel Radcliffe pedig elárulta, hogy megijesztette a felismerés, hogy életük legjelentősebb eseményének vége lett, majd hozzátette, boldoggá teszi, hogy mindenkivel ismét találkozhat, és rájöhetett, hogy a varázslat még mindig tart.

Helena Bonham Carter elmeséli, hogy számára az volt a legkiemelkedőbb élmény, amikor a Harry Potter és a Halál ereklyéi második részében a magát Bellatrixnek kiadó Hermionét kellett játszania, amikor betörtek Gringottsba. A színésznő a videóban még azt is elárulja, hogy a mai napig megvannak a boszorkány műfogai – amiket előkap, és fel is próbál a kamerák előtt. A Voldemortot alakító Ralph Fiennes is megszólal a trailerben: kiderül, hogy nővére beszélte rá a legendás szerepre.

„Amikor a dolgok nagyon elsötétülnek és nagyon nehéz idők járnak, van valami a Harry Potterben, ami gazdagabbá teszi az életet” – világít rá Emma Watson, miközben a legendás trió a Griffendél klubhelységében beszélget. „Ez egy erős kötelék, ami örökre meg fog maradni” – helyesel Rupert Grint, majd a szereplők egymás nyakába borulnak.

A varázsvilág szinte mindegyik meghatározó alakja visszatér a különkiadásban. A Bellatrixet alakító Helena Bonham Carter, a Hagridot játszó Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, azaz Voldemort, a Lucius Malfoyt alakító Jason Isaacs, a Sirius Blacket játszó Gary Oldman, a Draco Malfoyként híressé vált Tom Felton, a Fred és George Weasleyként bemutatkozó James és Oliver Phelps, valamint az édesapjukat alakító Mark Williams, Bonnie Wright, alias Ginny Weasley, a Dean Thomasként bemutatkozó Alfred Enoch, a Neville Longbottom szerepéről ismert  Matthew Lewis és a Luna Lovegoodot megszemélyesítő Evanna Lynch is újra belép a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskola falai közé. A filmben természetesen a Harry Potter-sorozat rendezői, David Heyman, Chris Columbus, Alfonso Cuarón, Mike Newell és David Yates is feltűnnek majd.

A Harry Potter-univerzum mostanában rengeteg meglepetést tartogat a rajongóknak, hiszen a napokban jelent meg a Legendás állatok és megfigyelésük – Dumbledore titkai előzetese is, ami előreláthatólag 2022 áprilisában jelenik meg.

Forrás: Variety

Olvass tovább!