Ők voltak a legjobban kereső halott sztárok 2021-ben

2021. december 25.
A Forbes magazin minden év végén elkészíti kicsit bizarr listáját, az adott időszak legjobban kereső halott sztárjairól. Lássuk, idén kiknek sikerült az első öt helyen végezniük!

Roald Dahl – 513 millió dollár

Roald-Dahl

Az 1990-ben elhunyt írónak több gyereknek és felnőtteknek szóló könyvet is köszönhetünk, a többi között a Charlie és a csokigyár és a Matilda történeteket. Az óriási vagyongyarapodását is ennek a két sztorinak köszönheti: a Netlix 2022-ben egy remake-et fog készíteni a Matildából, a Warner Bros pedig a Charlie és a csokigyár újabb feldolgozását forgatja Timothée Chalamet főszereplésével. A jogok eladásával Dahl örökösei hatalmasat kaszáltak.

Prince – 120 millió dollár

Prince

A néhai énekes három örököse 108 millió dollár összértékben eladta a részvényét, és ezzel a tavalyi lista tizedik helyéről rögtön a másodikra repítették Prince-t.

Michael Jackson – 75 millió dollár

Mi lett Michael Jackson gyerekeivel?

A Michael Jackson által 1980-ban alapított Mijac Music kiadó több mint 30 millió dollárt hozott a konyhára ebben az évben – a kiadó birtokolja többek között Elvis és Aretha Franklin dalait. A maradék összeget Jackson saját slágerei keresték meg: a dalai 2021-ben elérték az 1,3 milliárd streamet.

Charles Schulz – 40 millió dollárt

Charles-Schulz

Charles Monroe Schulz amerikai képregényalkotó 2000-ben hunyt el, ő volt Snoopy kutya és világának megálmodója. Schulz idén 40 millió dollárt keresett, ennek az összegnek a nagy része az Apple TV+-tól érkezett, ahol a műveiből készült sorozatokat vetítik.

Dr. Seuss – 35 millió dollár

Dr-Seuss

Theodor Seuss Geisel (ismertebb nevén Dr. Seuss) csaknem 7 millió könyvet adott el az Egyesült Államokban az elmúlt évben – annak ellenére, hogy egyes korai műveit rasszizmussal vádolták meg. A bevétele többi része különféle jogdíjakból származik, az író Green Eggs and Ham című történetét például a Netflix vette meg, és készített belőle sorozatot.

Forrás: Forbes Fotó: Getty Images

Olvass tovább!