Katalin hercegné újabb rejtett tehetségére derült fény

2022. január 03.
Első élő fellépésén, a Westminster-apátságban mutatta meg Katalin hercegné, hogy a fotózáson kívül más művészeti ágakban is jeleskedik: csodásan zongorázik például.

December elején is látták már, amint Katalin hercegné a Westminster-apátságba érkezik egy titokzatos karácsonyi koncert felvételeire. A különleges tévéadásról azonban csak azután derült ki, hogy Katalin hercegné maga is fellépőként szerepel benne, miután adásba került. A jótékonysági koncertet a frontvonalban dolgozó egészségügyi dolgozók és önkéntesek javára szervezték, akik segítik a társadalom elesettjeit a járvány idején. Ennek a műsornak a promóvidejóban viselte a hercegné azt a Miu Miu kardigánt, amit pillanatok alatt elkapkodtak. Karácsony másnapján aztán a brit tévéadó bemutatta a Royal Carols: Together At Christmas című produkciót – a nagy meglepetéssel. 

katalin-hercegne-zongora-koncert

A koncert részeként Katalin hercegné ugyanis először csillogtatta meg zenei tehetségét. A járvány miatti lezárások alatt ugyanis elővette egyik gyerekkori szenvedélyét, és felfrissítette zongoratudását. A karácsonyi koncerten a skót énekes-dalszerzőt, Tom Walkert kísérte zongorán a For Those Who Can’t Be Here című dal előadása alatt. A hercegné egy jótékonysági eseményen találkozott először az énekessel idén októberben, és Katalint lenyűgözte Walker tehetsége. A jótékonysági gálaműsor előadói között volt többek között Leona Lewis és Ellie Goulding is. Utóbbi énekelt Katalin és Vilmos esküvőjén is 2011-ben. 

„A zene nagyon fontos volt számomra a járvány alatt, gondolom nem vagyok ezzel egyedül – mondta Katalin hercegné. – Ám ezen túl még fontosabb, hogy a jó szándékot ünnepeljük, a kedvességet, szeretetet és empátia megnyilvánulását, az emberek segítésére való elhivatottságot ezekben a nehéz időkben.”

Az előadáson Katalin hercegné ugyanazt a Catherine Walker által tervezett skarlátvörös kabátruhát viselte, mint az előző napi, Chapter House-ban tartott hivatalos megjelenésén, és amit Gianvito Rossi hasonló színű magas sarkújával párosított.

Forrás: BBC, Vogue Fotó: Getty Images

Olvass tovább!