Ilyen nagyra nőttek mára az Obama lányok

2022. január 14.
Barack Obama és felesége, Michelle két kislány büszke szülei: Sasha és Malia Obama 7 és 10 évesek voltak, amikor beköltöztek a Fehér Házba, amikor édesapjukat amerikai elnökké választották.

Barack Obama 2009 és 2017 között tevékenykedett amerikai elnökként, ez idő alatt szinte a világ szeme láttára cseperedtek kislányból ifjú hölggyé lányai, Sasha és Malia. Hiába választottak új elnököt az Egyesült Államok élére, az Obama lányokra továbbra is sokan kíváncsiak, és lelkesen követik őket még akkor is, ha nem mutatkoznak gyakran a közösségi oldalakon. Ez egyike azoknak a szabályoknak, amiket elnökcsemeteként be kellett tartaniuk, és mára sem veszett ki a mindennapjaikból, ahogy az sem, hogy komolyan kell venniük a tanulást.

Mit csinálnak most Obamáék lányai?

Mindkét lány egyetemre jár: a 20 éves Sasha a Michigan Egyetemen tanul, a nála 3 évvel idősebb Malia pedig a Harvardra jár. A nagyobb Obama lány szíve 2017 óta foglalt, szerencsés választottja Rory Farquharson, aki jogot tanul és több bajnoki címet is bezsebelt rögbicsapatával.

Sasha Obama

2001. június 10-én született, teljes neve Natasha Obama. Míg édesapja amerikai elnökként tette a dolgát, ő a Trinity Christian Schoolban tanult nővérével együtt. A kisebb Obama lány nemcsak szeret, hanem tud is énekelni, szívesen tölti az idejét zenéléssel. Tehetségét 2008-ban egy kis időre a világhálón is megcsodálhatták a szemfülesebbek: unokatestvére megosztotta a YouTube-on, ahogy a Can You Stand the Rain című dalt énekli, előadásával még a különleges metál manikűrjével hódító Beyoncét is lenyűgözte. 

Mit csinálnak most Obamáék lányai?

2009 januárjában költözött családjával a Fehér Házba, egyike volt a legfiatalabb elnökgyerekeknek, akik itt vendégeskedtek. Iskolás évei alatt sok időt töltött mazsorettkedéssel, röplabdával, kosárlabdával és tenisszel, tagja volt a diákkórusnak és egy táncegyüttesnek. 

Mit csinálnak most Obamáék lányai?

Mindezek mellett a tanulást sem hanyagolta el, olyannyira, hogy tiszteletbeli diáknak választották középiskolájában. Lelkesedése mára sem hagyott alább, a Michigan Egyetemre is úgy jutott be, hogy számos tantárgyból át is ugorhatta az első évet. Nővérével aktívan részt vesz azokban a jótékonysági projektekben, amelyeket édesanyja, a családon belüli erőszak ellen megdöbbentő fotóval fellépő Michelle Obama épített fel, szívügye az afrikai gyerekek taníttatásának támogatása. Nyaranta mindig diákmunkát vállal, amikor először adta erre a fejét, egy étteremben pincérkedett, hat testőr mindvégig rajta tartotta a szemét és figyelte minden mozdulatát.

Mit csinálnak most Obamáék lányai?

Malia Obama

Malia, az Obama házaspár nagyobbik lánya 1998. július 4-én született. Szenvedélye a filmezés, 2017-ben szuper gyakornoki pozíciót kapott a #metoo botrányról híressé vált Harvey Weinstein producer mellett, munkájáért azonban nem kapta meg a megbeszélt összeget Weinsteintől. Iránta is hatalmas az érdeklődés, szülei ezért sem szeretnék, ha rendszeresen hírt adna magáról a közösségi oldalakon, ahol azért néha el lehet csípni egy-egy róla készült fotót. Nagy felháborodást váltott ki ezek közül az, amelyiken Malia barátnőivel Miamiba utazott vakációzni, és egy üveg borral a kezében kapták lencsevégre. 

Mit csinálnak most Obamáék lányai?

10 éves volt, amikor a Fehér Házba költöztek, az ott töltött 8 év alatt rengeteget változott. Szülei népszerűségének köszönhetően nagyon sok szempár szegeződött rá, bárhova ment és bármit csinált, ez azonban sosem zavarta, sőt kifejezetten magabiztossá és határozottá tette. Néha azért biztos örült volna, ha nem figyelték volna árgus szemekkel a mindennapjait, így nem vetették volna a szemére azt sem, hogy fiatalabbként látni vélték egy olyan szórakozóhelyen, ahová csak 21 év felettiek tehetik be a lábukat.

Mit csinálnak most Obamáék lányai?

Iskolásként az ő napjai sem teltek unalmasan: a tanulás mellett focizott, táncolt és színjátszókörbe járt. Első diplomáját 2016-ban szerezte, a nagy esemény után Madridban vállalt gyakornoki munkát az amerikai nagykövetségen. Második diplomáját a Harvardon szerzi, a The Sun értesülései szerint 2021 februárjában egy klassz filmes munkát kapott, a világjárvány miatti karantént pedig barátjával, Roryval együtt szülei házában töltötte, Obamáék legnagyobb örömére.

Mit csinálnak most Obamáék lányai?

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?