Michelle Obamát nem lepte meg a rasszizmus a brit királyi családban

2021. március 18.
A korábbi amerikai first ladyt a Meghan Markle és Harry által adott interjúval kapcsolatban kérdezték, amikor azt válaszolta, nem lepte meg teljesen, hogy a hercegné a királyi családban tapasztalt rasszizmust emlegette fel.

„Nem lep meg, hogy Meghan Markle ilyen tapasztalatokat szerzett a királyi családban mint anyai ágon fekete bőrű nő” – mondta Michelle Obama azzal az interjúval kapcsolatban, amit Oprah Winfrey-nek adott a sussexi hercegi pár. Harry és Meghan Markle a nagy port felkavaró beszélgetésben emlegették fel azt az esetet, amikor a brit királyi család egy tagja születendő gyermekük bőrszíne miatt aggódott. 

michelle-obama-meghan-markle-rasszizmus-kiralyi-csalad

Az NBC riportere, Jenna Bush Hager kérdezte Michelle Obamát arról, mit gondol a tényről, hogy rasszizmust tapasztalt Meghan Markle a királyi családban. „Megszakadt a szívem, amikor elmesélte, hogy a saját családja azt éreztette, hogy ő különbözik tőlük” – tette hozzá a riporter. 

„Ahogy mondtam korábban is, a rassz nem új társadalmi szülemény a világban a színes bőrű emberek megkülönböztetésére. Így nem lepett meg teljesen, amikor hallottam az érzéseiről a beszámolót” – válaszolta Michelle Obama.

Az újságíró arról is megkérdezte a volt amerikai first ladyt, mit gondol arról, hogy Meghan Markle magányos volt a királyi családban. A hercegné azt mondta az interjúban, öngyilkos gondolatai voltak, és a palota tagjai azt mondták, amikor segítséget kért, hogy nem tehetnek érte semmit. „A köz szolgálata egy olyan feladat, amikor az ember folyamatosan rivaldafényben van. Ezt a legtöbb ember nem értheti, nem is kell megérteniük. Én folyamatosan azt tartom szem előtt, hogy ez nem rólam szól, hanem azokról az emberekről, akiket szolgálok – válaszolta Obama. – Mindig próbálom visszaszorítani a fókuszt, és azokra irányítani, akikért valójában itt vagyunk.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michelle Obama (@michelleobama)

Meghan Markle 2019-ben interjút készített Michelle Obamával ahhoz a brit Vogue számhoz, amelynek ő volt a vendégszerkesztője. Obama később egy Instagram-posztban a barátjának nevezte a hercegnét. Még férje elnöksége alatt II. Erzsébet királynővel és Fülöp herceggel is találkozott Michelle Obama, kapcsolatukat nagyon szívélyesként jellemezte akkor.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvastad már?