David Attenborought megszorítani sem tudta Leonardo DiCaprio

2021. november 15.
A legzöldebb hírességek listáján a nyomába sem értek a hollywoodi sztárok David Attenboroughnak és Greta Thunbergnek, bár szép számmal képviseltetik magukat az első harmincban. A brit királyi család több tagja pedig egyenesen a top 10-ig vitte.

Nem csak a brit királyi család köztudottan környezetvédő tagjait, Vilmos és Károly herceget előzte meg toronymagasan Sir David Attenborough, de Greta Thunberget is a legzöldebb hírességek listáján. A hollywoodi sztárok közül pedig olyan neveket utasított maga mögé a 95 éves természetfilmes, mint Leonardo DiCaprio és Angelina Jolie. 

david-attenborough-zold-hiresseg-lista

A 18 éves klímavédő aktivista, Greta Thunberg a második lett a listán, ám ezzel ő a legfiatalabb jelölt. Az első tízbe nemcsak Vilmos és Károly fértek be a brit királyi családból, hanem Katalin hercegné is. Harry és Meghan Markle azonban nem bizonyult ennyire népszerűnek, a nyolcadik, illetve 25. helyet szerezték meg. 

A környezetvédő hírességek listáját az Utilita zöldenergia cég készítette, akik szerint teljesen megérdemelte Sir David Attenborough első helyet, hiszen rengeteget tett hosszú munkássága alatt a bolygónkért. „Évtizedeken át tartó tévés és oktató munkájával formálta a látásmódunkat a minket körülvevő gyönyörű környezetünkről. Ám a Földnek sokkal több olyan emberre lenne szüksége, mint ő. Mindannyiunknak közös felelőssége, hogy gondját viseljük a bolygónknak.”

A hollywoodi hírességek közül Leonardo DiCaprio végzett a legelőkelőbb helyen, a színész a hetedik lett a listán. „A hírességek sokat segíthetnek, hogy mindenkihez eljusson a környezetvédelem és a zöldebb jövő fontosságának mondanivalója” – emelte ki a lista készítője.

A 30 leginspirálóbb környezetvédő híresség:

 1. David Attenborough
 2. Greta Thunberg
 3. Vilmos herceg
 4. Károly herceg
 5. Joanna Lumley
 6. Kate Middleton
 7. Leonardo DiCaprio
 8. Harry herceg
 9. dr. Jane Goodall
 10. Al Gore
 11. Jamie Oliver
 12. Stella McCartney
 13. Angelina Jolie
 14. Arnold Schwarzenegger
 15. Emma Watson
 16. The Hairy Bikers
 17. Elon Musk
 18. Cameron Diaz
 19. Deborah Meaden
 20. Gwyneth Paltrow
 21. Drew Barrymore
 22. Sting
 23. Daryl Hannah
 24. Lucy Watson
 25. Meghan Markle
 26. Rosario Dawson
 27. Jaden Smith
 28. Cate Blanchett
 29. Julia Roberts
 30. Zac Efron

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images

Olvass tovább!