David Attenborought megszorítani sem tudta Leonardo DiCaprio

2021. november 15.
A legzöldebb hírességek listáján a nyomába sem értek a hollywoodi sztárok David Attenboroughnak és Greta Thunbergnek, bár szép számmal képviseltetik magukat az első harmincban. A brit királyi család több tagja pedig egyenesen a top 10-ig vitte.

Nem csak a brit királyi család köztudottan környezetvédő tagjait, Vilmos és Károly herceget előzte meg toronymagasan Sir David Attenborough, de Greta Thunberget is a legzöldebb hírességek listáján. A hollywoodi sztárok közül pedig olyan neveket utasított maga mögé a 95 éves természetfilmes, mint Leonardo DiCaprio és Angelina Jolie. 

david-attenborough-zold-hiresseg-lista

A 18 éves klímavédő aktivista, Greta Thunberg a második lett a listán, ám ezzel ő a legfiatalabb jelölt. Az első tízbe nemcsak Vilmos és Károly fértek be a brit királyi családból, hanem Katalin hercegné is. Harry és Meghan Markle azonban nem bizonyult ennyire népszerűnek, a nyolcadik, illetve 25. helyet szerezték meg. 

A környezetvédő hírességek listáját az Utilita zöldenergia cég készítette, akik szerint teljesen megérdemelte Sir David Attenborough első helyet, hiszen rengeteget tett hosszú munkássága alatt a bolygónkért. „Évtizedeken át tartó tévés és oktató munkájával formálta a látásmódunkat a minket körülvevő gyönyörű környezetünkről. Ám a Földnek sokkal több olyan emberre lenne szüksége, mint ő. Mindannyiunknak közös felelőssége, hogy gondját viseljük a bolygónknak.”

A hollywoodi hírességek közül Leonardo DiCaprio végzett a legelőkelőbb helyen, a színész a hetedik lett a listán. „A hírességek sokat segíthetnek, hogy mindenkihez eljusson a környezetvédelem és a zöldebb jövő fontosságának mondanivalója” – emelte ki a lista készítője.

A 30 leginspirálóbb környezetvédő híresség:

  1. David Attenborough
  2. Greta Thunberg
  3. Vilmos herceg
  4. Károly herceg
  5. Joanna Lumley
  6. Kate Middleton
  7. Leonardo DiCaprio
  8. Harry herceg
  9. dr. Jane Goodall
  10. Al Gore
  11. Jamie Oliver
  12. Stella McCartney
  13. Angelina Jolie
  14. Arnold Schwarzenegger
  15. Emma Watson
  16. The Hairy Bikers
  17. Elon Musk
  18. Cameron Diaz
  19. Deborah Meaden
  20. Gwyneth Paltrow
  21. Drew Barrymore
  22. Sting
  23. Daryl Hannah
  24. Lucy Watson
  25. Meghan Markle
  26. Rosario Dawson
  27. Jaden Smith
  28. Cate Blanchett
  29. Julia Roberts
  30. Zac Efron

Forrás: Mirror Fotó: Getty Images

Olvass tovább!