Harry herceg kipakolt: egy interjúban nyíltan kritizálta a királyi családot

2021. május 14.
Legutóbb talán pont az édesanyja, Diana hercegnő merte ennyire nyíltan és őszintén kibeszélni a brit királyi családban átélt nehézségeket.

Harry herceg a minap Dax Shepard színész Armchair Expert című podcastjének volt a vendége, ahol finoman szólva sem tett lakatot a szájára. Az interjúban hasonlóan súlyos kijelentések hangozzak el, mint néhány hete Oprah-nál, ám ezúttal nem Meghan, hanem Harry borította a bilit. A következőkben összegyűjtöttük a beszélgetés során elhangzott legdurvább kijelentéseket.

harry-meghan

Régóta fontolgatta már, hogy otthagyja a királyi családot

Bár a bulvársajtó a mai napig Meghan Markle-t okolja a pár függetlenedéséért, most kiderült, hogy valójában Harry volt az, aki évek óta szabadulni szeretett volna a királyi családtól. A beszélgetésben Harry a királyi életet úgy írta le, mint a Truman Show és egy állatkert ötvözetét.

„A húszas éveim elején is tudtam már, hogy én ezt a munkát nem akarom. Nem akarok itt lenni, nem akarom ezt csinálni. Nézd, mit történt az édesanyámmal. Arra gondoltam, hogy miként fogok valaha is megállapodni, családot alapítani, amikor tudom, hogy ez újra meg fog történni? Tudtam, hogy meg fog, mert tudom, hogy mi megy a színfalak mögött, ismerem az üzleti modellt. Jól tudom, hogy működik ez a világ, és nem akartam a részese lenni.”

Azt is elmondta, hogy a függetlenedés óta a családi élete sokkal egyszerűbb lett, szabadabbnak érzi magát, nem görcsöl egész nap, és a kétéves fiával, Archie-val is sokkal jobb és közelibb lehet így a kapcsolata. Mint mondta, a kisfiút akár maga mögé is ültetheti a biciklijén, amire otthon nem lett volna lehetősége. A döntésben természetesen felesége is támogatta, és biztosította Harryt arról, hogy nem érzi szükségét annak, hogy „hercegnősködjön”. Meghan Markle arra is bátorította a herceget, hogy terápiás segítséget kérjen.

Nem volt felhőtlen a viszonya az apjával

Harry arról is beszélt, hogy nem szeretne olyan apa lenni, mint amilyen Károly herceg volt, mindenképpen másképp akarja nevelni a gyerekeit.

„Nem akarok senkit sem hibáztatni. Nem akarok ujjal mutogatni, de gyerekként sokszor éltem át fájdalmat és szenvedést, valószínűleg azért, mert az apám és a szüleim is így éreztek. Én meg akarom törni ezt a körforgást, nem ezt akarom átadni a gyerekeimnek. Persze egyébként is rengeteg fájdalom és szenvedés öröklődik genetikusan, de szülőként az a feladatunk, hogy a gyerekeinknek jobb életet adjunk” – magyarázta Harry, és hozzátette, hogy tudja jól, hogy az apja sem tudott mást csinálni. Hogy Károly is úgy nevelte Harryt, ahogy Erzsébet és a néhai Fülöp herceg nevelték őt.

„Az egész családomat átköltöztettem Amerikába. Nem ez volt a terv. De néha a családod és a mentális egészséged érdekében kell döntéseket hoznod” – tette hozzá.

Forrás: The Guardian Fotó: Getty Images

Olvass tovább!

beauty-awards-felhivas

Szavazni ITT tudsz!