Ő rabolta el Tom Hiddleston, vagyis a Marvel-filmek Lokijának szívét

2022. február 09.
A Marvel-rajongók Lokiként ismerik, de a ma 41 éves brit színész, Tom Hiddleston nevét sok más miatt is érdemes jól az eszünkbe vésni!

Bár több sikeres filmben is felbukkant, a világ akkor figyelt fel rá igazán, amikor Loki bőrébe bújt. Tom Hiddleston utólag valószínűleg cseppet sem bánja, hogy megkapta a szerepet, a válogatásokra azonban még azzal az eltökélt szándékkal jelentkezett, hogy Thor karakterét formálja meg a Marvel-filmekben.

Tom Hiddleston virágos háttérrel

Az anyukájától örökölte a tehetséget

1981. február 9-én jött világra, két lánytestvére van, Emma és Sarah. Színészi vénáját minden bizonnyal édesanyjától örökölte, aki színházi menedzserként és forgatókönyvíróként dolgozott, édesapja pedig fizikusként kereste a kenyerét.

A színjátszásba viszonylag hamar, 13 évesen szeretett bele, ez segítette át egy nehéz időszakon, amit szülei válása okozott. Tanulmányait a Royal Academy of Dramatic Art nevű iskolában folytatta, ahol 2005-ben diplomázott. Még be sem fejezte a tanulást, máris kapott néhány kisebb tévés és színházi munkát. 

Az imádnivaló Tom Hiddleston 2007-ben tűnt fel először a mozivásznon az Unrelated című filmben, az átütő sikert hozó Loki szerepére 2011-ig kellett várnia. Onnantól kezdve azonban egyre keresettebbé és elismertebbé vált. A 2017-es Éjszakai szolgálat című sorozatban olyan nagyot alakított, hogy játékát Golden Globe-díjjal jutalmazták.

Tom Hiddleston Loki szerepében

Tom Hiddleston szívügyei

A brit színész, aki a mai napig Londonban él, néhány évig Susannah Fielding mellett találta meg a boldogságot. 2008-ban, a Wallander sorozat forgatásán szerettek egymásba, a színésznő saját bevallása szerint még nagyon fiatal és naiv volt abban az időszakban: „Váratlanul találtunk egymásra, egészen új volt számomra a helyzet” – emlékezett vissza a kezdetekre. 2011-es szakításukhoz az vezetett, hogy Tomnak nem jutott elég ideje a kapcsolatukra a karrierépítés mellett, úgy fogalmazott akkor a Daily Mailnek, hogy a szerelmük felett eljárt az idő. „Sokan azt hiszik, hogy azért váltunk külön, mert ismertebb lettem és már nem érem be vele. Ez azonban nem igaz, Susannah nagyon tehetséges színésznő, aki előtt még számtalan lehetőség áll” – tette hozzá a Marvel-univerzum sztárja, akit azután több ismert nővel is hírbe hoztak.

Tom Hiddleston és Susannah Fielding

Tom Hiddleston és Susannah Fielding

Kat Dennings színésznővel a Thor-filmekben játszott együtt, és egy rendezvényen kézen fogva jelentek meg, ám azt, hogy együtt lennének, egyikük sem erősítette meg és a későbbiekben nem mutatkoztak egymás társaságában nyilvános helyen.  

2013-ban Jessica Chastainről röppent fel a hír, hogy Hiddleston barátnője lett, ő azonban határozottan kijelentette, hogy nem randizgat ismert emberekkel, mert folyton azon izgul, hogy titokban lefotózzák őket. Később a Sherlockból ismert Lara Pulverrel látták vacsorázni és Jane Arthy zenei producerrel is összeboronálták. „Értem a kíváncsiságot, de jelenleg nincs miről beszámolnom” – reagált akkoriban a színész.

Elizabeth Olsennel is látták egy étteremben, a színésznő azonban azt mondta, hogy csak jó barátok, és véletlenül futottak össze egy menő vacsorázóhelyen. Priyanka Choprával egy díjátadón léptek együtt színpadra, sokan látni vélték, ahogy izzik kettőjük között a levegő, de mindketten cáfolták, hogy több lenne közöttük munkakapcsolatnál.

2016-ban megerősítette, hogy Taylor Swifttel közel kerültek egymáshoz, románcuk azonban csak egy nyáron át tartott, az énekesnő pedig új dallal gyógyította szerelmi bánatát. „Taylor csodálatos nő. Nagylelkű, kedves és szeretetreméltó, nagyszerű volt mellette lenni” – nyilatkozta később a színész, aki szerint a túlzott médiaérdeklődés miatt futott zátonyra a kapcsolatuk.

Miután a Betrayal című filmben házaspárt alakítottak, Zawe Ashtonnal is összehozták a Marvel-sztárt. Bár Tom nem szívesen beszél a magánéletéről, többször is megjelentek együtt nyilvános rendezvényeken, és egy neve elhallgatását kérő ismerőse is arról számolt be a The Sunnak, hogy nagyon úgy tűnik, Tom végre lehorgonyzott Zawe mellett. Hogy ez így lehet, bizonyítja, hogy a színésznő már 2019-ben gyermekáldásról beszélt egy Bustle-interjúban: „Korábban sosem mondtam még ki, de vágyom egy kisbabára.”

Tom Hiddleston és Zawe Ashton fekete ruhában

Tom Hiddleston és Zawe Ashton

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?