Meghalt a fia, kudarcba fulladtak a házasságai és csődbe ment – Az 54 éves Lisa Marie Presley tragikus élete

2022. február 01.
Elvis Presley egyetlen lánya, Lisa Marie Presley ma lett 54 éves. Eddigi élete meglehetősen tragikus: szenvedélyes szerelmek, csalódások, sikerek és újrakezdések jellemzik.

Lisa Marie Presley 1968. február 11-én látta meg a napvilágot Elvis Presley és Priscilla Ann Wagner első és egyetlen gyermekeként Memphisben. Alig volt 9 éves, amikor apja gyógyszer-túladagolás következtében elhunyt. Ez a drámai esemény pedig végigkísérte egész életét.

54 éves lett Lisa Marie Presley, Elvis egyetlen gyermeke

Mintha vonzotta volna a bajt… Már az iskolában meggyűlt a baja a tanárokkal, a klasszikus diákcsínyek mellett súlyosabb vétségeket is elkövetett, a középiskolában például kokainbirtokláson érték. Mielőtt szólóénekesi karrierbe kezdett volna, megismerte első férjét, Danny Keough-ot.

54 éves lett Lisa Marie Presley, Elvis egyetlen gyermeke

Elvis lánya első férjével

1988-ban kötöttek házasságot, egy évvel később pedig, az akkor 21 éves Lisa életet adott első gyermekének, Danielle Rileynak, aki sikeres színésznővé cseperedett, majd három év múlva fia, Benjamin Storm is megérkezett.
Kapcsolatuk 1994-ben ért véget, Lisa azonban nem sokáig maradt pártában, néhány hónappal később ugyanis Michael Jackson felesége lett. Ez a házasság sem végződött jól, 1996-ban különváltak útjaik.

54 éves lett Lisa Marie Presley, Elvis egyetlen gyermeke

Michael Jackson feleségeként

John Oszajca rockzenésszel több mint egy évig jegyben járt, az esküvőre végül mégsem került sor, mert 2002-ben belehabarodott Nicolas Cage-be, akivel egy hónap múlva örök hűséget fogadtak egymásnak. Az ismert színész feleségeként adta ki első albumát, ami a To Whom It May Concern címet kapta és remek fogadtatásban részesült a tengerentúlon. A zenei sikerek jöttek, de a magánélete ismét kudarcba fulladt, a színésszel kötött házassága ugyanis borzalmasan alakult. Szinte kódolva volt a válás…

54 éves lett Lisa Marie Presley, Elvis egyetlen gyermeke

Lisa Marie Presley és Nicolas Cage

2006-ban, egy évvel a második lemeze kiadását követően újabb férjet talált. Most az együttese gitárosába, Michael Lockwoodba habarodott bele. 2008-ban ikreik születtek, akik a Harper Vivienne Ann és a Finley Aaron Love nevet kapták. Miután a gyerekek nagyobbak lettek, Lisa ismét megpróbált a zeneiparban érvényesülni: 2010 és 2012 között nagy energiával dolgozott harmadik albumán, ami a Storm & Grace címet viselte.

54 éves lett Lisa Marie Presley, Elvis egyetlen gyermeke

Lisa az ikrekkel

Úgy nyilatkozott erről az USA Todaynek, hogy totális újrakezdésként tekint rá: „Ezt az albumot a nulláról kellett kezdenem. Nem panaszként mondom, sokkal inkább magyarázatként szánom, hogy a hallgatóság megértse, mennyire mélyről jönnek a dalaim.”

Valószínűleg nem sejtette, hogy 2016-ban ismét vissza kell térnie a startmezőre. Ekkor családon belüli erőszakkal vádolta meg zenész férjét, az ikrek apját, akiről nem kevesebbet állított, mint hogy teljesen lerombolta a lelki és érzelmi egyensúlyát. Közben pedig a férfi pedofilbotrányba is keveredett (kiskorúakról készült fotók és videók birtoklásáért). Kettejük válását 2021-ben mondta ki a bíróság. A válás anyagilag is megviselte az énekesnőt, aki csaknem 16 millió dolláros adósságot halmozott fel a pereskedés és apja hagyatékának kezelése miatt a thethings.com értesülései szerint.

54 éves lett Lisa Marie Presley, Elvis egyetlen gyermeke

Lisa és Michael Lockwood

Lisa ma Nagy-Britanniában él a családjával, azt azonban továbbra sem mondhatja el magáról, hogy kegyesen bánik vele a sors. Fia, Benjamin 2020-ban öngyilkosságot követett el, ami teljesen összetörte az asszony szívét. Ennek ellenére, ahogyan ő fogalmazott egy interjúban a People magazinnak: próbál erős maradni és lányaiból merít erőt.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?