59 éves lett Demi Moore, aki három válás, és egy csúnya per után újra boldog

2021. november 11.
Egészen elképesztő, pedig igaz, hogy Demi Moore jövő ilyenkor átlép a hatodik ikszen – erre minden kétséget kizáróan rácáfol a ma 59 éves színésznő, akinek eddigi életének felejthetetlen pillanataiból szemezgettünk.

Demi Moore 1962. november 11-én született Roswellben, Új-Mexikóban. Akkor a Demetria Gene Guynes nevet kapta – a Demi az első keresztneve rövidítése, a Moore pedig első férjének vezetékneve, ami „rajta maradt” a válásukat követően is. Élete első szerepét 17 éves korában kapta, amit leginkább annak a kivételes helyzetnek köszönhetett, hogy Nastassja Kinski szomszédja volt. Olyan sokszor segített neki a szövegtanulásban, hogy a híres szomszédnak feltűnt, Deminek tehetsége van a színészethez. 

Demi Moore 59 éves - ezek voltak élete ikonikus pillanatai

Persze az, hogy később sikert sikerre halmozott, nyilván nem csak a szerencsés szomszédságnak köszönhető, ahhoz azonban szükség volt erre is, hogy szelet fogjon a vitorlájába. Rengeteg emlékezetes filmet forgatott, azok közül is kiemelkedik a Ghost, amiben Patrick Swayze mellett játszott, az Egy becsületbeli ügy, a Tisztességtelen ajánlat, amiben Robert Redford mellett láthattuk, a Zaklatás, amiben Michael Douglasszal játszotta a főszerepet, valamint a Sztriptíz és a G. I. Jane, aminek címszerepe kedvéért a haját is tüsire vágatta.

A színésznő egyszer azt mesélte, hogy a Ghost forgatókönyve egyáltalán nem ragadta magával első olvasatra, ezért komolyan fontolgatta, hogy nemet mond a szerepre. Amikor viszont személyesen találkoztak, Patrick Swayze és Whoopie Goldberg annyira magukkal ragadták, hogy mégsem utasította el az ajánlatot.

Demi Moore életének legfontosabb pillanatai

Az apja még akkor faképnél hagyta az édesanyját, mikor a nő Demivel volt várandós, ebből és az anyja alkoholproblémáiból adódóan egyáltalán nem volt felhőtlen a gyerekkora. 16 éves korában állt a saját lábára, onnantól kezdve megszakította a kapcsolatot az anyjával. Mindössze 18 éves volt, amikor első házassága köttetett: a nála 12 évvel idősebb Fred Moorenak mondta ki a boldogító igent, akivel 5 évig voltak együtt. Mire a kenyértörésre sor került, az ifjú feleség már viszonylagos hírnévre tett szert modellként és színésznőként, ezért Fred vezetéknevét a mai napig megőrizte.

Demi és első férje, Fred Moore

Demi és első férje, Fred Moore

Élete második nagy szerelmének Emilio Estevez színészt tartják, akivel 1986-ban kis híján össze is házasodtak. Úgy hírlik, végül azért futott zátonyra a kapcsolatuk, mert mindkettőjük karrierje felfelé ívelt, és a leírhatatlanul sok munka mellett egyre kevesebb idejük jutott egymásra.

Demi Moore 59 éves - ezek voltak élete ikonikus pillanatai

Demi Moore és „majdnem férje”, Emilio Estevez

Harmadik, és egyben leghíresebb párja Bruce Willis lett, akivel 1987. november 21-én össze is házasodtak. Három gyerekük született: Rumer 1988-ban, Scout 1991-ben és Tallulah 1994-ben jött világra. Házasságuk végére egészen példaértékű módon tettek pontot: akkor és azóta is nagy tisztelettel beszélnek egymásról.

Demi Moore 59 éves - ezek voltak élete ikonikus pillanatai

Demi Moore és Bruce Willis friss házasként, 1988-ban

Demi Moore megszámlálhatatlanul sok magazin címlapján szerepelt az évek során, mind közül a legemlékezetesebb mégis az az 1991-es fénykép, amin várandósan, egy szál semmiben állt Annie Leibovitz kamerája elé – az egyszerre ízléses és izgalmas kép a Vanity Fair borítójára került, és történelmet írt.

Demi Moore 59 éves - ezek voltak élete ikonikus pillanatai

Demi Moore egykori önmagával fotózkodott 2020-ban

Még Bruce Willis felesége volt, amikor egészen nagy nyilvánosságot kapott a színésznő különleges gyűjtőszenvedélye. Elmondása szerint ma már több mint 2000 vintage babája van, amiket egy külön erre a célra vásárolt ingatlanban tart. Az első babáját egykori férje, Bruce Willis ajándékozta neki, azóta pedig olyan hírességek gyarapították a kollekcióját, mint például az amerikai showman, Jay Leno. Bár útjaik különváltak, Demi és Bruce a mai napig rendkívül jó kapcsolatot ápolnak.

Demi Moore 59 éves - ezek voltak élete ikonikus pillanatai

Jay Leno is meglepte egy régi babával

A nála 16 évvel fiatalabb Ashton Kutcherrel 2003-ban gabalyodtak egymásba, és 2 évvel később össze is házasodtak. Az egész világ imádta a párost, aminek boldogsága nem lehetett teljesen felhőtlen ebben az időszakban: a színésznőt egykori menedzsere, Lawrence Bass beperelte és szexuális zaklatással vádolta, azt állítva, hogy amikor szeretett volna kiszállni az egyre szenvedélyesebb találkozások örvényéből, Demi kirúgta őt. Nem volt egyszerű, de sikerült bebizonyítani, hogy kettőjük közül Lawrence Bass volt az, aki nem mondott igazat.

Demi Moore 59 éves - ezek voltak élete ikonikus pillanatai

Demi Moore és a nála 16 évvel fiatalabb Ashton Kutcher

Az álompár feje felett 2011 körül kezdtek viharfelhők gyülekezni, és mivel a problémáikat nem tudták megoldani, kapcsolatuk végére novemberben hivatalosan is pontot tettek. A szakítás mindkettőjüket megviselte, de Kutcher – aki azóta Mila Kunis oldalán találta meg a boldogságot – könnyebben túltette magát rajta, miközben Demi csonttá és bőrré fogyott, és egyes pletykák szerint lelki fájdalmát csak úgy tudta elviselni, hogy gyógyszerfüggőségbe menekült. 

Demi Moore 59 éves - ezek voltak élete ikonikus pillanatai

Nagyon belefogyott a szakítás utáni bánatba

Minden jel arra utal, hogy végül sikerült túllépnie a szakításon és olyan új kihívásokkal nézett szembe, mint amilyen például önéletrajzi könyvének megírása. Annyira szeretett dolgozni rajta, hogy időnként még most is visszasírja.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Demi Moore (@demimoore)

Az 59 éves színésznő továbbra is lélegzetelállítóan jó formában van, ahogy arról Instagram-posztjai árulkodnak, imádja, hogy újra lehet utazni és továbbra is lelkesen követi vagy inkább ő maga diktálja az őszi–téli trendeket.

 

Visualizza questo post su Instagram

 

Un post condiviso da Demi Moore (@demimoore)

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?