Amy Schumer, Regina Hall és Wanda Sykes vezeti az idei Oscar-gálát

2022. február 16.
2022-ben ismét lesz házigazdája az Oscar-díjátadó gálaműsorának – három év kihagyás és némi botrány után. Amy Schumer, Regina Hall és Wanda Sykes vezetik majd a gálát, így most először lesz három nő a házigazdája Hollywood legfényesebb estéjének.

Azóta folytak a találgatások, vajon ki vezetheti majd a 2022-es Oscar-díjátadó gáláját, mióta kiderült, hogy három év kihagyás után ismét felkérnek valakit erre a feladatra. Felmerült Tom Holland neve is, ám végül nem őt érte a megtiszteltetés. Sőt, nem is egyetlen ember vezényli majd le a gálát. A 94. Oscar-gála házigazdái ugyanis Amy Schumer, Regina Hall és Wanda Sykes lesznek. 

oscar-gala-hazigazda

Most először lesz három nő a házigazda szerepében a film nagy ünnepén. Sőt, 35 éve nem volt példa arra, hogy egyszerre három ember osztozzon a feladaton. Amy Schumer, akinek legújabb, 10 részes sorozata, a Life & Beth az év második felében érkezik a Hulu streamingcsatornán, eddig 12 Emmy-díjat nyert az Inside Amy Schumer című produkcióért. Regina Hallt a Packer’s Girls Trip című filmben láthattuk, de feltűnt a Scary Movie franchise-ban is, valamint a Black Monday című sorozatban. Wanda Sykes igazi stand-up- és íróveterán, első Emmy-díját 1999-ben nyerte a Chris Rock show-ért, de olyan produkciókból is ismerhetjük, mint a Curb Your Enthusiasm, a New Adventures of Old Christine és a Black-ish.

Az Amerikai Filmakadémia három éve nem kért fel senkit erre a posztra, miután 2018-ban Jimmy Kimmel házigazdai feladatait nem éppen botránymentesen látta el. Tavaly nem volt házigazda – és a gála nézettsége soha nem látott mélységbe süllyedt –, tavalyelőtt pedig a járvány miatt nem rendezték meg az Oscar-gálát.

A 2017-es gála házigazdája, Seth Rogen annyit mondott, amikor megkérdezték tőle a jelöltek nyilvánosságra hozatalakor, szerinte érdekli-e még az embereket az Oscar-gála: „nem is értem, miért törődnének az emberk különösebben azzal, milyen díjakat adunk egymásnak”.

„Engem sem érdekel, ki nyeri az autóversenyt. Nem várható el teljesen más területen mozgó emberektől, hogy mások díjaival foglalkozzanak. Lehet, hogy az embereket nem érdekli. Lehet, hogy valaha érdekelte, de ma már nem.”

Március 27-én kiderül, vajon Seth Rogennek lesz-e igaza, ugyanis ekkor tartják a 2022-es Oscar-gálát, idén a régi helyén, a Los Angeles-i Dolby Theatre-ben.

Forrás: Insider Fotó: Getty Images

Olvass tovább!