Emmy Rossum és Tom Holland: amikor egy 35 éves nő játssza egy felnőtt férfi anyját

2022. február 25.
A 35 éves Emmy Rossum alakítja a 25 éves Tom Holland édesanyját az Apple TV+ új sorozatában, a The Crowded Roomban.

A sorozat témája fontos és érdekes, olyan emberekről szól, akik mentális betegséggel élnek. Tom Holland egy Danny Sullivan nevű férfit alakít, akinek disszociatív, másnéven többszörös személyiségzavara van. A sztori megtörtént esetet dolgoz fel, a főszereplőt a sorozatos nemi erőszakot elkövető Billy Milliganről mintázták, akinek az édesanyját pedig Emmy Rossum játssza. A híresztelések arról is szóltak, hogy csupán azokban az emlékképekben lesz ő az anya, amikor a fiatalkori emlékek villannak fel, ám a The Hollywood Reporter legfrissebb információi szerint Emmy Rossum végig Tom Holland anyja lesz a jelenben játszódó eseményeknél is.

emmy-rossum-tom-holland-casting

A lényeg tehát, hogy egy 35 éves nő lesz egy 25 éves férfi anyja, holott egy 35 éves nő inkább Tinder-match lehetne egy 25 éves férfinak a társkereső oldalon. A The Crowded Room szereplőválasztása tehát újabb esete a Hollywoodra jellemző életkor és nem alapján történő diszkriminációnak, és tökéletesen illeszkedik abba a gyakorlatba, hogy 29 felett egy színésznő már csak mellékszerepeket kaphat. Nagyon ritkán látni 40 feletti nőket a filmekben, olyat pedig, hogy egy 40 feletti nő szexuálisan aktív, teljes életet él vagy bármi más módon szembemegy a sztereotípiákkal (a szexhiányos, hisztis, öregedő nő képével), szinte soha.

Legyen láthatatlan!

Hollywood életkor miatti diszkriminációja egybecseng a társadalom előítéletével is: mind a szórakoztatóiparban, mint a társadalomban azt várják, hogy egy középkorú nő tűnjön el, váljon láthatatlanná. Ezzel szemben a férfi színészek, akik betöltik a harmincat, negyvenet, ötvenet, egyre jobb szerepeket kapnak, és általában fiatal színésznőkkel rakják párba őket a filmekben. 35 évesen – mint amennyi most Emmy Rossum – garantáltan nem egy felnőtt gyerek apjaként szerepelnek, és nem is egy vén, negyvenvalahány éves nő fiaként.

Persze, Tom Holland sem látszik 25 évesnek, babaarcú, fiatal és fürge, ám valószínűleg senki sem hiszi el, hogy a szexi és vibráló Emmy Rossum az anyja lehetne.

Forrás: Jezebel Fotó: Getty Images

Olvass tovább!