A Tinder-csaló Simon Levievet beperelte az igazi izraeli gyémántmágnás

2022. március 01.
Simon Leviev a csalásai során Lev Leviev izraeli–orosz gyémántmágnás fiaként mutatkozott be az áldozatainak. A valódi Leviev család most bíróságra akarja vinni a férfit.

A Netflix-dokuból megismert Tinder-csaló, eredeti nevén Shimon Yehuda Hayut, kifejezetten azért vette fel a Simon Leviev nevet, hogy gyémántkereskedőnek kiadva magát megtéveszthesse az áldozatait. A híres, gyémántbizniszben utazó Leviev család ugyanis tényleg létezik, ám a Tinder-csalónak az égvilágon semmi köze nincs hozzájuk.

Simon-Leviev

Mint most kiderült, Lev Leviev izraeli–orosz gyémántmágnás és családja a dokumentumfilm megjelenése után jogi eljárást indított Simon Leviev ellen, amiért a férfi a nevüket felhasználva próbált meggazdagodni.

„Simon hosszú ideje hamisan állítja, hogy Lev Leviev fia, ami miatt számtalan előnyben részesülhetett (beleértve anyagiakat is), ravaszul elhitette másokkal, hogy a Leviev család tagja, és hogy a családja fizeti az életmódjának költségeit – áll a Page Six birtokába jutott bírósági dokumentumokban. – Még az LLD Diamonds védjegyet is használta, hogy elhitesse áldozataival, ő valóban a gyémántcégnél dolgozik (az aláírása szerint ráadásul a cég vezérigazgatója), valamint a Leviev család tagja.”

Simon Leviev korábban két és fél évet ült egy finn börtönben, miután bűnösnek találták három nő ellen elkövetett csalásban. Majd okirat-hamisításért egy izraeli börtönben is ült 5 hónapot. A Tinder-csaló jelenleg szabad ember, egy luxuslakásban él Izraelben a modell barátnőjével.

Forrás: Page Six Fotó: Imdb

Olvass tovább!