Ennyi pénzbe kerülne, ha kibérelnéd az angol királyi család otthonát

2021. június 06. |

Ha beköltöznél a Buckingham-palotába, egy csapásra 755 szobád lenne, és egy csodás kert is tartozna újdonsült otthonodhoz. Mutatjuk, mennyit kellene fizetned havonta azért, hogy az álom valósággá váljon.

A Buckingham-palota az egyik legértékesebb ingatlan a Földön, ezért sokan álmodoznak arról, milyen lenne II. Erzsébet királynő luxuslakosztályában éldegélni. Az angol királyi család természetesen sehol sem hirdeti a csodás kerttel rendelkező londoni palotát bérlőkre vadászva, abban azonban nincs semmi kivetnivaló, ha eljátszunk a gondolattal, hogyan tengődnénk a semmihez sem fogható rezidencia falai között. A tervezgetést kicsit beárnyékolja, ha utánaszámolunk annak is, mennyi pénzre lenne szükség az exkluzív ötlet megvalósításához.

A londoni Buckingham Palota - az angol királyi család otthona

Egy angliai ingatlanok bérbeadásával foglalkozó ügynökség, az UNCLE a közelmúltban utánaszámolt, milyen mélyre kellene nyúlnia a zsebében annak, aki szeretne beköltözni az angol királyi család valamelyik birtokára. A végeredmény cseppet sem meglepő: a legtöbbet annak kellene fizetnie, akinek a Londonban található Buckingham-palotába húz a szíve. Miután alaposan áttanulmányozták a palota alaprajzát és felmérték az ingatlan értékét, a kalkulációt követően arra jutottak, hogy havonta 3 596 456 dollárt (azaz 1 027 305 921 Ft-ot!) kellene bérleti díjként kifizetni. Ez amúgy nem is rossz árkategória, ha figyelembe vesszük, hogy 775 szobát használhatnánk, és a 300 éves királyi történelem helyszínének minden zugát bejárhatnánk!

A csillagászati összegeket felvonultató listában a Buckingham-palotát a szintén Londonban található St. James’s Palota követi, ami jelenleg II. Erzsébet királynő lányának, Anna hercegnőnek az otthona. Az UNCLE becslése szerint havonta körülbelül 2 445 312 dollárba (azaz megközelítőleg 698 488 594 Ft-ba) kerülne. A Windsori kastélyba havi 1 832 525 dollárért lehetne beköltözni (ez körülbelül 523 449 691 Ft), míg a Kensington- palotában eltöltött éjszakákért havonta 212 176 dollárt kérnének (ami nagyjából 60 606 792 Ft-ot jelent). Legolcsóbban – ám továbbra sem olcsón – a Nottingham Cottage-ben lehetne albérlősködni, havi 10 967 dollárért (vagyis úgy 3 132 657 Ft-ért).

A londoni Buckingham Palota - az angol királyi család otthona

Presztízsértéke mellett a Buckingham-palota azért a legizgalmasabb a fenti helyszínek közül, mert számtalan váratlan meglepetést tartogat: ilyenek például a falakban rejlő kövületek és a csodás festmények. II. Erzsébet királynő londoni otthonát annak idején Viktória királynő nyilváníttatta királyi rezidenciává.

Forrás: MentalflossFotó: Getty Images

Ezt láttad már?

Szólj hozzá te is!

Még több Utazás

Még egy majdnem nyári hétvége? Szent György-hegy hajnalig balaton

Még egy majdnem nyári hétvége? Szent György-hegy hajnalig