Ritkán látott, régi videó az angol királyi családról, ami sokak szemébe csal könnyeket

2021. szeptember 17.
Az angol királyi család tagjai közül többen szenvedélyesen szeretik a lovaglást, ami több puszta kedvtelésnél: szép sportsikereket értek el, és szívmelengetően szurkoltak egymásért. Nézd meg, milyen lelkes volt Fülöp herceg!

II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg lánya, Anna hercegnő nemcsak a lovak iránti szeretetet örökölte a szüleitől, hanem tehetséget is hozott otthonról. Ennek ékes bizonyítéka, hogy 1976-ban, az angol királyi család tagjai közül elsőként még az olimpiára is kijutott! Azt megelőzően Európa-bajnoki címet is szerzett, 1971-ben pedig a BBC az év sportolójának választotta.

Fülöp herceg Anna hercegnő Zara

Tudtad?

Anna hercegnő sportsikere a The Crown (A korona) negyedik évadban is látható.

Az olimpiai játékokon 25 éves korában erősítette az angol csapatot, mérhetetlenül büszke családtagjai pedig lélegzetüket visszatartva szurkoltak neki a nagy megmérettetésen, különös tekintettel Fülöp hercegre, aki később az unokájáért is rendkívül lelkesen szorított. Anna hercegnő II. Erzsébet királynő lovával, Goodwill-lel versenyzett, aki a verseny második napján balesetet szenvedett. Bár emiatt a győzelemről szőtt álmaik szertefoszlottak, az uralkodó lánya talpra állt, és végigment a pályán, így az angol csapat végül a hetedik helyen végzett.

Anna hercegnő szenvedélyét lánya, Zara Tindall is örökölte, és folytatta a család lovas hagyományát: lovával, aki a Toytown nevet kapta, 2005-ben Európa-bajnoki címet szerzett, 1 évvel később pedig világbajnokságot nyert. Édesanyjához hasonlóan ő is kiérdemelte a BBC év sportembere címét, és bejutott a csapatba, amelyik a 2008-as ötkarikás játékokon Nagy-Britanniát képviselte. Toytownt azonban baleset érte, így a ma már 3 gyermekes Zara kénytelen volt visszalépni a versenyzéstől. Kitartásának köszönhetően 4 évvel később, a 2012-es londoni olimpián végül nyeregbe szállhatott, és csapattársaival ezüstérmet nyertek. A díjátadót az tette igazán különlegessé, hogy a dobogón álló versenyzők nyakába Zara édesanyja, Anna hercegnő akasztotta az érmeket.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?