Elveszítheti Will Smith az Oscar-díját

2022. március 30.
Az Amerikai Filmakadémia épp azt fontolgatja, milyen következményei legyenek a Chris Rocknak adott pofonnak.

A 2022-es Oscar-díjátadóval kapcsolatban leginkább az marad meg az emlékezetünkben, hogy Will Smith adott egy pofont Chris Rocknak, amiért a komikus a színész feleségének, Jada Pinkett-Smithnek a kopaszságával viccelődött. Egészen pontosan azt mondta, hogy alig várja a GI Jane 2-t Pinkett-Smith kopaszra borotvált hajával. Will Smith erre felsétált a színpadra, és azzal a felkiáltással, hogy „ne vedd a számra a feleségem nevét”, lekevert egy pofont Chris Rocknak. 

will-smith-oscar-pofon

Csupán 15 perccel ezután Will Smith megnyerte a legjobb férfi színésznek járó Oscart.

Az eset után az Akadémia azt írta Twitter-oldalán, hogy „elítéli az erőszak minden formáját”, és összehívtak egy vésztanácskozást, hogy megvitassák, milyen következményei legyenek Will Smithre nézve a pofonnak. „Hivatalosan is elindítottuk a vizsgálatot az incidenssel kapcsolatban, hogy megállapítsuk, a saját szabályzatunk és a kaliforniai törvények alapján milyen lépéseket tegyünk az ügyben” – állt az Akadémia közleményében. A vizsgálat eredményeként Will Smith akár el is veszítheti a régóta várt Oscar-díját.

Aznap este Will Smith magától Chris Rocktól nem kért bocsánatot, csupán az Akadémiától és a jelenlévőktől, azóta egy közleményben fejezte ki sajnálatát. „Szeretnék nyilvánosan is bocsánatot kérni tőled, Chris. Elveszítettem a fejem, és helytelen volt, amit tettem – írta Smith. – Szégyellem, és ez a cselekedet nem felel meg annak a férfinak a tetteinek, aki lenni akarok.”

A pofon sokak szerint egyébként azért volt a legnagyobb hiba, amit Will Smith elkövethetett, mert így pont arról terelte el a figyelmet, aki a legfontosabb lett volna az egész történetben: Jada Pinkett-Smithről, akit láthatóan rosszul érintett Chris Rock élcelődése. Ha Will Smith nem megy fel a színpadra, Jada Pinkett-Smithnek lett volna lehetősége, hogy a figyelmet betegségére, az alopéciára irányítsa, és ebből az apropóból is beszéljen arról, milyen az élet egy ilyen problémával, és Chris Rock lett volna az, akinek ormótlan tréfája miatt bocsánatot kell kérnie a színésznőtől.

Forrás: Independent Fotó: Getty Images

Olvass tovább!