Jada Pinkett Smith őszinte videóban mutatta meg, milyen alopéciával élni

2021. december 30.
Csupasz valójában tárta követői elé Jada Pinkett Smith hajának elvesztését. A színésznő azt is elárulta, miért csak nevetni tudott, miután diagnosztizálták alopéciával.

Nincs haj, nincs baj – ezt az életfilozófiát tette magáévá Jada Pinkett Smith az évek során, mióta a hajvesztéssel küzd. A Mátrix: Feltámadások színésznője az Instagram-oldalán közzétett videóban mutatta meg a világnak, miért imádja csupasz fejét azután, hogy alopéciával diagnosztizálták. 

Miután megmutatta a 40 másodperces videóban a feje közepén található csupasz sávot, Jada Pinkett Smith annyit mondott: ćez az a pont, amikor már csak nevetni tudok.”

jada-pinkett-smith-alopecia-kopasz

„Ahogy már mindannyian tudjátok, alopéciával küzdök, és egyik napról a másikra ilyenek történnek. Nézzétek ezt a vonalat itt. Nézzétek – mondta nevetve. – Egyszer csak megjelent ez itt, amit már kicsit nehezebb lenne elrejteni, úgyhogy inkább megmutatom, hogy ne kelljen találgatnia senkinek.”

Pozitív hozzáállás

Az évek alatt Jada Pinkett Smith tökélyre fejlesztette a különböző turbánok és kendők viselését, ám úgy érzi, most új szintre kell ugrania a hajvesztés miatt, ám ehhez is pozitívan áll. „Anyucinak muszáj lesz csupaszra borotválnia a fejét, hogy senki se higgye azt, hogy agyműtétem volt vagy ilyesmi. Én és az alopécia barátok lettünk… átmenetileg.”

Jada Pinkett Smith néhány évvel ezelőtt hozta nyilvánosságra a hajvesztéssel folytatott küzdelmét. Először 2018 májusában beszélt róla a Facebook-sorozatában. „Megrémültem, mikor elkezdődött – mondta akkor. – A zuhany alatt álltam, és a kezemben maradt egy marék hajam, és csak arra tudtam gondolni, hogy akkor most meg fogok kopaszodni?! Ez az egyik olyan pillanat volt az életemben, amikor remegtem a félelemtől. Ezért vágom rövidre a hajam, és amiért ezután is inkább a lehető legrövidebb marad.”

Idén júliusban borotválta le először teljesen a fejét Jada Pinkett Smith, amire 21 éves lánya, Willow ösztönözte. „Willow vett rá, hogy megtegyem, mert ideje volt elengedni – írta akkor a színésznő közösségi oldalán a közös képük mellé, melyen frissen borotvált fejjel látható. – De az ötvenes éveim arról szólnak majd, hogy ki merjek lépni az árnyékból.”

Forrás: E! Online Fotó: Getty Images

Olvass tovább!