A Johnny Depp-Amber Heard per újabb, több millió dolláros fejezetéhez ért

2022. április 12.
A volt házaspár ezúttal az amerikai bíróságon folytatja a pereskedést rágalmazás miatt, melynek középpontjában továbbra is az áll, mondhat-e Amber Heard olyat, hogy családon belüli erőszak történt.

Több millió dollár a tétje annak a rágalmazási pernek, melyet Johnny Depp indított az amerikai bíróságon volt felesége, Amber Heard ellen. Hollywood korábbi álompárja várhatóan személyesen is tanúvallomást tesz a virginiai bíróságon, és olyan A-listás hírességeket is a tanúk padjára idéznek, mint James Franco, Paul Bettany és Elon Musk. 

johnny-depp-amber-heard-ragalmazas-per

Depp ezúttal egy 2018-as nyílt levél miatt perelte be Heardöt, melyet a színésznő a The Washington Postban jelentetett meg, és azt részletezi, hogyan bántalmazta őt Johnny Depp. A színész ügyvédje szerint a cikkben hamisan állítja a 35 éves Heard, hogy a színész fizikailag és szexuálisan bántalmazta volna házasságuk alatt. Az 58 éves Depp szerint a színésznő vádjai ellehetetlenítették a karrierjét, hogy olyan szerepeket kapjon, mint korábban. 

„Kiállok a szexuális erőszak ellen, és a szembeszállok a kultúránkkal, mely szentesíti. Ennek változnia kell” – írta Heard, aki a cikkben egyetlen egyszer sem említi név szerint Deppet. Heard ügyvédjei azt várják, hogy a bíróság visszadobja a keresetet, mivel Virginia állam törvényei szerint nem lehet valakit beperelni, aki általánosságban beszél bizonyos egész közösséget érintő ügyekről. Elaine Bredehoft, Amber Heard ügyvédje szerint a színésznő írása egy roppant fontos közügyről szól: a családon belüli erőszakról. A színész rágalmazási perének tárgyát képezik egyébként Hard ügyvédjeinek Deppről tett állításai is. 

A pert azért Virginia államban folytatják le Kalifornia helyett, mert a The Washington Post online szerkesztőségének szerverei itt találhatók Fairfax megyében. A per tétje 50 millió dollár. Nagy-Britanniában már elvesztett egy hasonló rágalmazási pert Johnny Depp, melyet a The Sun ellen indított. A bulvárlap feleségverőnek nevezte a színészt. Egy 16 napos tárgyaláson a bíróság úgy ítélte meg, hogy a cikkben foglaltak alapvetően helytállóak. Johnny Depp nem fogadta el a bíróság döntését.

Forrás: The Guardian Fotó: Getty Images

Olvass tovább!