Hailey Bieber szívműtéten esett át, miután a múlt hónapban mini stroke-ot kapott

2022. április 28.
Hailey Bieber egy YouTube-videóban mesélte el, mi történt vele az elmúlt pár hónapban.

A 25 éves modell elárulta, hogy a közelmúltban egy úgynevezett patent foramen ovale (PFO) elnevezésű eljárást hajtottak végre a szívén. A PFO egy nyílás a szívben, ami lehetővé teszi, hogy magzati korban a vér szabadon áramoljon a test minden részébe. Ez eleinte kifejezetten szükséges a túléléshez, de az is fontos, hogy a szív két oldala közötti nyílás a születés után bezáródjon. Az automatikus bezáródás az esetek többségében meg is történik, viszont kutatások szerint az emberek 25 százalékának ez egy nyílás később is nyitva marad részlegesen, vagy akár teljesen. Így járt ezzel Hailey Bieber is.

Hailey Bieber

„Nagyon simán ment… Nagyon jól gyógyulok, nagyon gyorsan” – mondta a YouTube-ra feltöltött videójában a sztár.

Biebert múlt hónapban stroke-szerű tünetekkel szállították kórházba, ahol megállapították, hogy egy vérrög vándorolt az agyába, ami átmeneti iszkémiás rohamot( TIA) okozott nála. Az orvosok azt nem tudták kideríteni, hogy vajon mi okozhatta nála a vérrög kialakulását.

„A vizsgálatok során az viszont kiderült, hogy egy elég nagy nyílás van a szívemen. És ez lehetett az oka annak, hogy a vérrög el tudott jutni az agyamba” – magyarázta a modell. A Bieber szívében található nyílás tette tehát lehetővé, hogy a vérrög a mélyvénából átjusson a nagy vérkörbe, és később stroke-ot okozzon.

„Nagyon megkönnyebbültem a beavatkozás után, most már képes leszek továbblépni ebből az igazán ijesztő helyzetből, és élni az életemet” – zárta le mondandóját a modell.

Fotó: Getty Images

Olvass tovább!