Meglepő módját választotta a meditációnak Anya Taylor-Joy

2022. május 06.
Zárjuk ki a külvilág zaját, és fókuszáljunk a légzésünkre. Üljünk kényelmes testhelyzetben, és lazítsuk el a testünket. Rengeteg jótatáncs segít abban, hogy hatásosabb legyen a meditációnk, de Anya Taylor-Joy egészen meglepő eszközt vetett be a szokásos meditációs eszköztár helyett: felült egy hullámvasútra, és nem sikított közben.

A The New York Timesnak adott interjújában mesélte el Anya Taylor-Joy legújabb felfedezését, amit bárki kipróbálhat. „Igazi kihívás. Üljünk fel egy hullámvasútra, és próbáljunk meg nem sikítani. Én megcsináltam, és tudjátok, milyenek lettek a fotók? A barátaim arcán mind ott ül a pánikszerű kiáltás, és pedig úgy nézek ki, mint Yoda. Ez a hullámvasutazás igazi megvilágosodás volt” – mondta a Vezércsel színésznője.

anya-taylor-joy-meditacio

„Minden olyan gyorsan mozog körülöttünk, az egyetlen feladatunk, hogy nyugodtak maradjunk, mintha egy tornádó közepén lennénk. A légzésünk úgy elmélyül, mint még soha. Soha nem voltam nyugodtabb. Ez tényleg csak egy meglepő felfedezés, de egy próbát mindenkinek megér” – javasolta Anya Taylor-Joy, akinek a listáján más self-care tippek is szerepelnek a meditáción kívül.

A színésznő minden nap gondoskodik arról, hogy legyen teljes csendben és nyugalomban töltött ideje, amikor lecsendesítheti a káoszt maga körül, ez segíti a kreativitást, az önreflexiót, érzékenységet, sőt, az alvásproblémákon is javíthat. „Minden reggelt azzal kezdek, hogy egy órán át csak magam vagyok. Általában rengeteg ember vesz körül, így legalább ennyire szükségem van, feltöltődjek egész napra” – mondta Taylor-Joy, akinek szépségápolási rutinjára nagy hatással volt édesanyja.

„Az anyukám imád fürdeni. Amikor kicsi voltam, emlékszem, együtt fürödtünk. Most is szeretem a habfürdőket, finom olajokat. Néhány csepp levendulaolaj sosem hiányozhat a fürdővizemből, ahogy a rózsa vagy pacsuli sem” – árulta el Anna Taylor-Joy.

Forrás: Apartment Therapy Fotó: Getty Images

Olvass tovább!