Európai királynők és hercegnők, akik tündökölnek a nagymamaszerepben

2022. május 29.
A leghíresebb közülük minden bizonnyal II. Erzsébet királynő, de természetesen nem csak az angol királyi család büszkélkedhet ilyen rangos nagymamával! Nézzük a többieket is!

A nagymamaszerep legalább olyan jól áll mindenkinek, mint a nemesi rang, amiről minden bizonnyal megfeledkeznek, amikor az unokák arra kérik őket, hogy játsszanak velük. Korona ide vagy oda, az unokák ezeket a nagymamákat is leveszik a lábukról!

II. Erzsébet királynő rózsaszín kosztümben és kalapban

II. Erzsébet királynő

A 96 éves királynő négy gyermeknek adott életet, Károly herceg, András herceg, a mindig is lázadónak számító Anna hercegnő és Eduárd wessexi gróf. Gyermekeik összesen 8 unokával örvendeztették meg a királynőt. Károly herceg és Diana hercegnő fiait, Vilmost és Harryt mindenki ismeri, András herceg lányait, Eugéniát és Beatrixet, akiket sokszor a királynő kedvenceiként emlegetnek, szintén nem kell senkinek bemutatni. Valamivel kevesebbet lehet hallani Anna hercegnő gyermekeiről, Peter Phillipsről és az azóta már háromgyermekes Zara Tindallról, akikkel remek kapcsolatot ápol az uralkodó. Eduárd gróf is két gyermek büszke apukája, Lady Louise Windsor és James severni algróf a legkisebbek II. Erzsébet királynő unokái közül. Az uralkodónak ráadásul immár 12 dédunokája is van!

Beatrix hercegnő és nagymamája II. Erzsébet királynő

Zsófia spanyol királyné

A 83 éves Zsófia férje, az előző spanyol uralkodó 2014-ben mondott le a trónról fia, VI. Fülöp javára. Zsófiának és I. János Károlynak három gyermeke született, akik összesen 8 unokával ajándékozták meg. Közülük leginkább a spanyol királyi pár lányait övezi a legnagyobb figyelem. A kisebbik, Zsófia hercegnő, aki a közelmúltban lett 15 éves, a nagymamája iránti tisztelet jeléül kapta a nevét.  Nővére, Leonóra koronahercegnő 16 esztendős. Rajtuk kívül még hat unokával büszkélkedhet a nyugdíjas királynő: Victoria, Irene, Pablo, Felipe, Miguel és Juan.

Zsófia spanyol királyné menyével és unokáival

Zsófia spanyol királyné (királykék felsőben) menyével és unokáival

Karolina monacói hercegnő

Ő III. Rainier herceg és Grace Kelly első gyermeke, legutóbbi születésnapján 65 gyertya égett a tortáján. 4 gyermek anyukája és 7 unoka büszke nagymamája. Ami azt illeti, nagynéniként is kitett magáért az utóbbi időszakban, amíg Charléne monacói hercegné egészségi állapota miatt kénytelen volt távol maradni a családjától, Karolina sokat vigyázott a hercegné és II. Albert ikreire. Unokáival nyáron tölti a legtöbb időt, gyakran élvezik egymás társaságát a család privát hajóin. Unokái: Sacha, Maximilian Rainier, India, Raphael, Balthazar, Francesco, Stefano Ercole.

Karolina monacói hercegnő

Karolina monacói hercegnő unokájával, Sachával

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?