Európai hercegnők, akik felmenőik régi ruháiban tündökölnek

2022. május 14.
Legutóbb a 15 éves Izabella dán hercegnő porolta le anyukája egykor viselt ruháját, ami mindkettőjüknek csodásan állt. Mások a nagymamájuk, anyósuk ruháját használták újra, és milyen jól tették!

Igazán jó példával járnak elől ezek az európai hercegnők és királynék, akik olyan ruhákba bújtak, amiket korábban egy másik családtag viselt előttük. Ezzel nemcsak a pazarlásra mondanak nemet, hanem megmutatják azt is, milyen sokat dob egy-egy darab eszmei értékén, ha előttük egy szívüknek kedves személy hordta ugyanazt.

Ruhák a gardróbszekrényben

Izabella dán hercegnő és édesanyja, Mária dán királyi hercegné

Izabella dán hercegnő és családja a Fredensborg-kastélyban ünnepelte a 15 éves lány konfirmálását, amin egy igazán különleges, törtfehér Max Mara nadrágkosztümöt viselt: ebben már az anyukáját, Máriát is lencsevégre kapták 2017-ben egy stockholmi rendezvényen.

Izabella dán hercegnő és anyukája, Mária dán hercegné

Izabella dán hercegnő és anyukája, Mária dán királyi hercegné

Ingrid Alexandra norvég hercegnő és édesanyja, Mette-Marit hercegné

Januárban, a 18. születésnapja alkalmából Ingrid Alexandra norvég hercegnő is újra használt egy csinos Lanvin ruhát, amiben anyukája, Mette-Marit hercegné 2004-ben a Nobel-díjátadón tündökölt. 

Ingrid norvég hercegnő

Ingrid Alexandra norvég hercegnő (Fotó: Ida Bjørvik, the Royal Court)

Beatrix hercegnő és nagymamája, II. Erzsébet királynő

II. Erzsébet királynő unokája, Beatrix hercegnő 2020. július 17-én nem kevésbé jelentős napon, mint az esküvőjén bújt a nagymamájától kölcsönvett ruhába, amit II. Erzsébet még 1961-ben viselt. Igaz, a ruhán végeztek pár kisebb átalakítást (a tüllből készült puffos ujjak például utólag kerültek rá), de ettől még felismerhető maradt!

II. Erzsébet és Beatrix hercegnő egyforma ruhában

II. Erzsébet és unokája ugyanabban a ruhában (fotó: Getty Images és Roya Family Instagram)

Különlegesség, hogy a szertartáson viselt tiarát is a királyi nagymamájától kapta meg az esküvőre!

beatrix_hercegno_erzsebet_kiralnyo

Letícia spanyol királyné és anyósa, Zsófia spanyol királyné

A meseszép spanyol királyné, Letícia, aki korábban bemondónőként dolgozott, kezdetben jó viszonyt alakított ki az anyósával, Zsófia királynéval. Ma már igencsak fagyos köztük a hangulat, de korábban Letíca még anyósa zöld virágos ruháját is felvette, amit Zsófia 44 évvel korábban viselt Németországban.

Letícia királyné és Zsófia királyné ugyanabban a ruhában

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?