19 éve debütált a Kés/Alatt: így élnek most a plasztikai sebészeket alakító színészek

2022. június 17.
A hat évadot is megélt drámasorozat újra megnézhető, úgyhogy felfrissítheted az emlékeidet a McNamara/Troy magánklinikán játszódó széria néhol egészen szürreális és bizarr eseményeiről.

Az HBO Maxnak hála végre újra megnézhetjük Ryan Murphy egyik legmegosztóbb alkotását, ugyanis a streamingszolgáltató műsortárában immár mind a hat évad elérhető a Kés/Alatt drámasorozatból. A plasztikai sebészekről szóló sorozat egészen pontosan száz epizódon át futott, és ez idő alatt számtalanszor kivívta a kritikusok ítélkezését: kétségtelen, hogy a készítők nem ismertek tabukat a szexualitás, a szenvedélybetegségek, az erőszak vagy a műtétek ábrázolását illetően. 

Julian McMahon és Dylan Walsh

De hiába a negatív vélemények és az utolsó szezonra kissé túlhúzott történet, a show kétségtelenül meghódította a nézőket világszerte. A Golden Globe- és Emmy-díjas Nip/Tuck utolsó részét több mint tíz évvel ezelőtt, 2010 márciusában vetítették le, éppen ezért kíváncsiak voltunk arra, mivel foglalkozik most a McNamara/Troy plasztikai magánrendelő két doktora, dr. Sean McNamara és dr. Christian Troy.

Dylan Walsh, azaz Sean McNamara

Dylan Walsh 2003-ban, a Kés/Alatt berobbanásakor és 2022-ben

Dylan Walsh 2003-ban, a Kés/Alatt berobbanásakor és 2022-ben (Fotó: Albert L. Ortega, Jon Kopaloff/Getty Images)

A Dylan Walsh alakította Seant a sebészpáros felelősségteljesebb feleként ismerhettük meg, hiszen a sorozat kezdetén a „tökéletes apaként” mutatták be őt nekünk az alkotók, akinek a családja áll a fontossági listája élén és kerüli a kalandokat. Dylan Walsh később persze elég sok lehetőséget kapott arra, hogy bebizonyítsa, mennyire tehetséges színész, hiszen a karakteréről kiderült, sokkal több oldala van a mindig a komfortzónában élő férjnél. A sztár a Kés/Alatt befejezése után is inkább a sorozatokat választotta a filmezés helyett, például ő lett a Felejthetetlen egyik főhőse is. De olyan sikerszériákban is felbukkant egy-két epizód erejéig, mint a CSI: A helyszínelők, az NCIS: New Orleans és az Esküdt ellenségek: Különleges ügyosztály. Legújabban pedig a Superman és Loisban láthatod őt Lois Lane apjaként. A szülőség egyébként kifejezetten ismerős szerep számára, hiszen a valóságban öt gyermek apja. Kettőt az első feleségével, Melora Waltersszel, egyet a másodikkal, Joanna Goinggal, kettőt pedig jelenlegi párjával, Leslie Bourque-kel együtt nevel.

Julian McMahon, azaz Christian Troy

Julian McMahon 2003-ban, a Kés/Alatt berobbanásakor és 2020-ban

Julian McMahon 2003-ban, a Kés/Alatt berobbanásakor és 2020-ban (Fotó: Steve Granitz, CBS Photo Archive/Getty Images)

Seannal ellentétben Christian Troy képtelen volt a megállapodásra, pontosabban az elkötelezett kapcsolatokra… Julian McMahon pedig tökéletesen életre keltette a sármos sebészt, akinek tényleg csak nagyon kevés nő tudott ellenállni. A színész később a szuperhősökről szóló tinisorozat, a Runaways egyik főszereplője lett, aztán a nyomozós szériák felé vette az irányt, hiszen mostanában olyan szériákban játszott, mint az FBI, az FBI: Most Wanted és az FBI: International. A magánéletben azonban sokáig elkerülte a szerencse, mivel az évek során kétszer is elvált – először Danni Minogue énekesnőtől, aztán a Baywatch sztárjától, Brooke Burnstől. (Utóbbitól született egy lánya.) Jelenleg Kelly Paniagua férje, akivel 2014-ben mondták ki egymásnak az igent.

Fotó: Getty Images

Kedveled a drámasorozatokat?