Margit hercegnő szeretőjének rezidenciájába költözhet Vilmos és Katalin

2022. május 27. |

Az Adelaide Cottage története nemcsak régre nyúlik vissza, hanem különleges és rejtélyes is, hiszen a falai között egy titkos románc zajlott a múltban.

Bár hivatalosan még nem erősítették meg a híreket, a Buckingham-palota bennfentesei mégis arról suttognak, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné hónapok óta a költözést fontolgatják – sőt, állítólag már ki is szemelték az új otthont a családjuknak. A házaspárnak jelenleg két rezidenciája van: az övék egy lakrész a Kensington-palotában, továbbá egyfajta nászajándékként megkapták II. Erzsébet királynőtől a norfolki Anmer Hallt is. De ha hihetünk a pletykáknak, akkor hamarosan a windsori Adelaide Cottage lesz az új székhelyük, mert szeretnének az uralkodónő közelében élni. Vilmos nagyanyja ugyanis végleg kiköltözött a Buckingham-palotából, és jelenleg a windsori kastélyban (azaz körülbelül 10 percnyi sétára Katalinék potenciális új házától) tartózkodik.

Cambridge hercege és hercegnéje opciói között a szintén Windsorban található Frogmore House is szerepelt, ám ezt alaposan renoválniuk kellett volna a beköltözés előtt. És ha figyelembe vesszük, milyen sok kritika érte Harryt és Meghan Markle-t a Frogmore Cottage költséges felújításai miatt, egyáltalán nem meglepő, hogy Vilmosék inkább a tökéletes állapotban lévő Adelaide Cottage-re szavaznak, ahol éppen elég hely van számukra és a gyerekeknek is. Az 1831 óta álló épületet még IV. Vilmos brit király adta ajándékba feleségének, Szász–Meiningeni Adelheid királynénak, és a tulajdonjog később természetesen uralkodóról uralkodóra szállt. Viktória királynő például annyira szerette ezt a helyet, hogy még imádott kutyáját, Dasht is ezen a telken temette el.

Bár II. Erzsébet is megkapta örökségül a birtokjogot, ő leginkább vendégházként működtette azt a családja és barátai számára. Sőt egy ideig még húga, Margit hercegnő szeretője, Peter Townsend, a királyi légierő háborús tisztje is itt élt a második világháború utáni években. Margit egykori titkos udvarlója 1944-ben költözött be feleségével és kisfiával együtt, ám a leírások szerint az Adelaide Cottage akkor kifejezetten rossz állapotban volt, és még az áramellátása is akadozott, a dekoráció pedig a viktoriánus kort idézte.

Margit brit királyi hercegnő és Peter Townsend

Margit brit királyi hercegnő és Peter Townsend (Fotó: ullstein bild/ullstein bild/Getty Images)

II. Erzsébet királynő húga még az 1940-es években szeretett bele a nála 16 évvel idősebb férfiba, de csak Peter Townsend 1950-ben bekövetkező válása után lett nyilvános a kapcsolatuk. A hercegnő tündérmeséje azonban nem válhatott valóra, hiszen az uralkodói család tagjainak akkoriban még nem engedték, hogy hozzámenjenek valakihez, akinek a háta mögött már állt egy felbontott házasság…

Éppen ezért ideje lenne, hogy az Adelaide Cottage falai közé Katalinékkal együtt végre beköltözhessen a szerelem és a boldogság.  A 2015-ben teljesen felújított épületnek egyébként számtalan előnye van, többek között az, hogy a létező legprivátabb életet biztosítja a lakójának, hála az alaposan elzárt bejáratoknak. A szomszédság tagjai között pedig nem mást köszönthetnének Vilmosék, mint a herceg unokatestvérét, Eugénia hercegnőt és férjét, Jack Brooksbanket, továbbá kisfiukat, Augustot. Egyszóval, minden adott ahhoz, hogy ez legyen a Katalin és Vilmos tündérmeséjéhez passzoló álomotthon.

Forrás: Tatler Fotó: Alberto Pezzali – WPA Pool/Getty Images

Még többet olvasnál az uralkodói család lázadójáról, Margitról?

Szólj hozzá te is!

Még több Sztárok

Sztárok, akiknek szakítást hozott 2022 első fele Candice Accola

Sztárok, akiknek szakítást hozott 2022 első fele