Margit hercegnő szeretőjének rezidenciájába költözhet Vilmos és Katalin

2022. május 27.
Az Adelaide Cottage története nemcsak régre nyúlik vissza, hanem különleges és rejtélyes is, hiszen a falai között egy titkos románc zajlott a múltban.

Bár hivatalosan még nem erősítették meg a híreket, a Buckingham-palota bennfentesei mégis arról suttognak, hogy Vilmos herceg és Katalin hercegné hónapok óta a költözést fontolgatják – sőt, állítólag már ki is szemelték az új otthont a családjuknak. A házaspárnak jelenleg két rezidenciája van: az övék egy lakrész a Kensington-palotában, továbbá egyfajta nászajándékként megkapták II. Erzsébet királynőtől a norfolki Anmer Hallt is. De ha hihetünk a pletykáknak, akkor hamarosan a windsori Adelaide Cottage lesz az új székhelyük, mert szeretnének az uralkodónő közelében élni. Vilmos nagyanyja ugyanis végleg kiköltözött a Buckingham-palotából, és jelenleg a windsori kastélyban (azaz körülbelül 10 percnyi sétára Katalinék potenciális új házától) tartózkodik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

British Royal Family (@kensingtonfamily) által megosztott bejegyzés

Cambridge hercege és hercegnéje opciói között a szintén Windsorban található Frogmore House is szerepelt, ám ezt alaposan renoválniuk kellett volna a beköltözés előtt. És ha figyelembe vesszük, milyen sok kritika érte Harryt és Meghan Markle-t a Frogmore Cottage költséges felújításai miatt, egyáltalán nem meglepő, hogy Vilmosék inkább a tökéletes állapotban lévő Adelaide Cottage-re szavaznak, ahol éppen elég hely van számukra és a gyerekeknek is. Az 1831 óta álló épületet még IV. Vilmos brit király adta ajándékba feleségének, Szász–Meiningeni Adelheid királynénak, és a tulajdonjog később természetesen uralkodóról uralkodóra szállt. Viktória királynő például annyira szerette ezt a helyet, hogy még imádott kutyáját, Dasht is ezen a telken temette el.

Bár II. Erzsébet is megkapta örökségül a birtokjogot, ő leginkább vendégházként működtette azt a családja és barátai számára. Sőt egy ideig még húga, Margit hercegnő szeretője, Peter Townsend, a királyi légierő háborús tisztje is itt élt a második világháború utáni években. Margit egykori titkos udvarlója 1944-ben költözött be feleségével és kisfiával együtt, ám a leírások szerint az Adelaide Cottage akkor kifejezetten rossz állapotban volt, és még az áramellátása is akadozott, a dekoráció pedig a viktoriánus kort idézte.

Margit brit királyi hercegnő és Peter Townsend

Margit brit királyi hercegnő és Peter Townsend (Fotó: ullstein bild/ullstein bild/Getty Images)

II. Erzsébet királynő húga még az 1940-es években szeretett bele a nála 16 évvel idősebb férfiba, de csak Peter Townsend 1950-ben bekövetkező válása után lett nyilvános a kapcsolatuk. A hercegnő tündérmeséje azonban nem válhatott valóra, hiszen az uralkodói család tagjainak akkoriban még nem engedték, hogy hozzámenjenek valakihez, akinek a háta mögött már állt egy felbontott házasság…

Éppen ezért ideje lenne, hogy az Adelaide Cottage falai közé Katalinékkal együtt végre beköltözhessen a szerelem és a boldogság.  A 2015-ben teljesen felújított épületnek egyébként számtalan előnye van, többek között az, hogy a létező legprivátabb életet biztosítja a lakójának, hála az alaposan elzárt bejáratoknak. A szomszédság tagjai között pedig nem mást köszönthetnének Vilmosék, mint a herceg unokatestvérét, Eugénia hercegnőt és férjét, Jack Brooksbanket, továbbá kisfiukat, Augustot. Egyszóval, minden adott ahhoz, hogy ez legyen a Katalin és Vilmos tündérmeséjéhez passzoló álomotthon.

Forrás: Tatler Fotó: Alberto Pezzali – WPA Pool/Getty Images

Még többet olvasnál az uralkodói család lázadójáról, Margitról?